11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportArmata din Carpaţi, la a treia victorie

Armata din Carpaţi, la a treia victorie

România – Polonia 38-33
„Palais des Sports“
– Toulon, spectatori: 3.000.
România: Huţupan, Tolnai – Maier (8), Olteanu (1), Neagu, Brădeanu (4), Stanca (4), Vădineanu, Luca (1), Meiroşu (12), Beşe (5), Ivan, Balint (1), Lecuşanu (2). Antrenor: Gheorghe Tadici.
Polonia: Sadowska, Chemicz – Jacek (3), Malczewska (2), Damiecka (1), Majerek (6), Polenz (1), Kudlacz (9), Duda (2), Pielesz (6), Kowalska, Zaleczna (3), Wolska, Duran. Antrenor: Zenon Lakomy.
Arbitri: Nenad Kristic, Peter Ljubic (Slovenia).

Reprezentativa României a trecut şi de Polonia şi merge în grupa principală cu două puncte. 

Vicecampioana mondială la handbal feminin, România, nu a excelat nici în cea de-a treia partidă, şi ultima, a Grupei D de la Toulon.
Selecţionerul Gheorghe Tadici a început derbiul seriei, contra Poloniei, cu „şaptele“ de bază de la Oltchim care a făcut furori în Liga Campionilor: Huţupan – Maier, Meiroşu, Beşe, Gâlcă, Luca şi Nechita, şi tricolorele au condus cu 2-0, dând impresia că se vor impune lejer. Formaţia poloneză, care la talie seamănă izbitor de mult cu Rusia, nu a dezarmat şi a profitat din plin de culoarele mari din apărarea noastră, egalând la trei şi apoi conducând pe aproape tot parcursul primului mitan.
Tadici a încercat să remedieze „defecţiunile“ din mers, le-a rotit în poartă pe Huţupan şi Tolnai, a introdus-o în teren pe „Mica“ Brădeanu în locul Steluţei Luca şi a cerut time-out, încercând să-şi trezească elevele: „Ce e cu debandada asta în apărare? Atacaţi la braţul adversarelor, nu le mai lăsaţi să arunce la poartă“. Româncele au preluat conducerea la mijlocul primei reprize, scor 12 – 11, dar au plecat la cabine cu un handicap de două goluri: 18 – 20.
După alte 15 minute de echilibru, valoarea şi experienţa superioară a tricolorelor şi-au spus cuvântul şi, pe fondul unei apărări cu mult mai eficiente, România a luat avans şi a câştigat jocul cu 38 – 33, ultimele secvenţe difuzate de TVR surprinzându-l pe Tadici într-o ipostază inedită – mângâindu-şi pe cap elevele.
„Armata din Carpaţi“, aşa cum este numită în Franţa echipa noastră, a terminat grupa pe primul loc al clasamentului şi va intra pe tabloul principal cu două puncte.

Dedicaţie pentru Vărzaru

Româncele i-au dedicat victoria contra Poloniei Cristinei Vărzaru, cea care ieri a împlinit 28 de ani. Fosta chimistă a ratat turneul final al mondialelor, dar este în Franţa într-o postură inedită, comentator sportiv la TVR. Cristina joacă în prezent la Viborg (Danemarca), dar ar putea reveni la Oltchim în vară. Altfel, Valeria Beşe îşi va serba ziua de naştere pe 16 decembrie, cu o zi înainte de finala CM, care va avea loc la Paris.
România nu stă deloc bine la statistică după primele trei meciuri ale mondialelor. Formaţia noastră excelează la procentajul de reuşită la aruncările la poartă de 67% (108 goluri, din 161 de aruncări), la egalitate cu Spania şi mai slab decât Rusia (68%). La capitolul „portari“, Huţupan, Tolnai şi Tamaş stau rău, nici una dintre ele neregăsind-se în top 12 după primele trei etape. Nici la capitolul „fair-play“, România nu este în primele locuri ale clasamentului, cu 11 eliminări de câte două minute (locul 14). În fine, Ramona Maier, cu 21 de goluri, este pe locul 7 în topul golgheterelor, în timp ce Adina Meiroşu (17 goluri) este pe poziţia a 12-a.

Astăzi, contra Coreei

Pentru vicecampioanele mondiale, abia de acum începe greul, în grupele principale ale mondialelor. Româncele au fost repartizate în Grupa M2, acolo unde se vor bate pentru unul dintre locurile calificante în sferturile de finală cu Germania, Ungaria, Spania, Polonia şi Coreea de Sud. În partida de debut, astăzi, de la ora 15.30, elevele lui Gheorghe Tadici le vor întâlni pe coreence într-o partidă extrem de importantă. Dacă se vor impune, româncele ajung la patru puncte în clasament şi ar mai avea nevoie numai de un succes pentru a avea asigurat minimum locul patru. Palmaresul este de partea României, care până acum s-a impus de opt ori, a înregistrat două rezultate de egalitate şi a pierdut de trei ori.

Programe

Programul Grupei M2: astăzi: România – Coreea (ora 15.30), Germania – Spania (ora 19.30), Polonia – Ungaria (ora 21.30); sâmbătă: Germania – Ungaria (ora 15.30), Polonia – Coreea (ora 17.30), România – Spania (ora 19.30); duminică: Spania – Coreea (ora 15.30), România – Ungaria (ora 17.30), Germania – Polonia (ora 19.30); marţi: Coreea – Ungaria (ora 17.30), România – Germania (ora 19.30), Polonia – Spania (ora 21.30).
Clasament: România 2p, Germania 2p, Ungaria 1p, Spania 1p, Polonia 0p, Coreea 0p.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS