13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii caută consolarea în cupă

Pandurii caută consolarea în cupă

„U“ Cluj – Pandurii
Stadion
„Ion Moina“, astăzi, ora 12.00.
Formaţii probabile:
„U“ Cluj:
Moldovan – Olah, Bilica, Astroga, Park – Bolohan, Haciatrian, G. Coman – Goga, N. Jovanovic, A. Savu. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.
Pandurii: Bălăeţ – Mândrean, Rusu, Chibulcutean, Djakpa – M. Voicu, Vancea, Stângă, I. Iordache – L. Mihai, Al. Piţurcă. Antrenor: Eugen Neagoe.
Vor arbitra: A. Constantin – Ad. Vidan, O. Şovre.

O calificare în dauna „studenţilor“ clujeni ar aduce gorjenilor un ascendent moral pentru jocul de campionat de duminică dintre aceleaşi formaţii. 

Sferturile de finală ale Cupei României programează un joc care nu interesează pe nimeni, Universitatea Cluj – Pandurii. Ambele combatante sunt cu gândul la duelul din campionat, peste patru zile urmând să reediteze disputa din competiţia surprizelor pe „Municipalul“ târgujian. Totuşi, o calificare ar oferi un dram de moral gorjenilor pentru confruntarea de duminică, punctele puse atunci în joc oferind speranţe de supravieţuire. Dacă precedentele două întâlniri, una oficială şi alta amicală, s-au încheiat nedecis, 1-1, acum trebuie să existe un învingător. Oltenii speră să confirme parcursul de anul trecut, când au atins faza semifinalelor, însă tot mai important este jocul din campionat.
„Dacă în Cupa României vom evolua cu gândul de a ne apăra blazonul pe care aceiaşi jucători, antrenori şi conducerea l-au câştigat în ediţia trecută este bine să ne calificăm, dar mult mai important este să obţinem cele trei puncte puse în joc duminică. Este începutul unei noi luni, o lună pe care ne-o dorim cu rezultate pozitive. A trecut turul campionatului, de duminică începe returul, iar acest meci cu Universitatea Cluj de la Târgu Jiu este extrem de important. Suntem alături de conducerea tehnică, de jucători şi în acest moment greu pe care sper să-l depăşim încă de miercuri (astăzi – n.r.), de la Cluj“, a declarat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi.

Cupa contează pentru Neagoe

Obiectivul lui Neagoe cuprinde şi calificarea în sferturile de finală ale Cupei României, astfel că meciul de la Cluj este foarte important pentru tehnician. Pandurii Târgu Jiu trebuie să învingă pentru a scăpa de seria de 12 partide fără victorie, pentru ca jucătorii să capete încredere, iar Neagoe să facă un prim pas pentru a-şi salva postul. „În campionat, lucrurile au mers prost, sunt mai multe cauze, ne-am asumat în totalitate responsabilitatea. Chiar dacă miercuri (astăzi – n.r.) este primul meci oficial şi jucăm cu echipa de pe ultimul loc, toată lumea se gândeşte la partida de duminică, pe care toţi ne dorim s-o câştigăm. Dar trebuie să tratăm cu responsabilitate şi meciul din cupă, să facem tot ce depinde de noi să mergem mai departe. O calificare ar îmbunătăţi moralul jucătorilor, pentru că duminică se vor întâlni cu aceiaşi adversari şi vor avea un ascendent moral asupra lor“, a declarat Neagoe.
Acesta nu va menaja pe nimeni, convocând pentru meciul din cupă de la Cluj toţi jucătorii valizi. Soluţiile sunt puţine, având în vedere că Guso şi Rus sunt excluşi din lot, iar Păcurar, Vasilache, Adi Popescu, Edimilson şi Orac sunt accidentaţi, însă „Geană“ consideră foarte important meciul de la Cluj. „E clar că moralul nu este extraordinar atâta timp cât nu reuşeşti să câştigi. Jocul din campionat va depinde foarte mult de ce vom face la Cluj, în Cupa României. Era mai bine să jucăm în campionat şi după aceea în cupă“, a mai spus Neagoe. 

Mulţescu, dorit la Târgu Jiu

Antrenorul „şepcilor roşii“, Gheorghe Mulţescu, este una dintre soluţiile „pandurilor“ pentru înlocuirea lui Eugen Neagoe. Mulţescu este dorit la Târgu Jiu de primarul Florin Cârciumaru, unul dintre principalii susţinători ai clubului. Cârciumaru l-a propus pe Mulţescu şi înainte de venirea lui Neagoe, însă Marin Condescu l-a preferat pe „Geană“. 
Relaţiile dintre antrenorul „studenţilor“ clujeni şi edilul municipiului Târgu Jiu sunt foarte strânse, tehnicianul intermediind câteva afaceri dintre firme din Turcia şi primărie. „Îl cunosc mai demult pe antrenorul Mulţescu, ne sunăm destul de des. A mai venit pe la Târgu Jiu cu treburi. Este un antrenor cu experienţă şi l-am mai propus la echipă şi înainte de venirea lui Eugen Neagoe“, a precizat Cârciumaru.

Cupa României, optimi de finală

Programul meciurilor: astăzi (ora 12.00): Universitatea Cluj – Pandurii, Gloria Buzău – Poli Timişoara, Dacia Mioveni – Ceahlăul, Jiul Petroşani – CFR Cluj, Sănătatea Cluj – Dinamo (ora 16.15, Antena 1), Poli Iaşi – Rapid (ora 20.30, Antena 1); mâine: FC Braşov – Oţelul Galaţi (ora 16.15, Antena 1), Unirea Urziceni – Steaua (ora 20.30, Antena 1). Partidele se vor disputa într-o singură manşă. În caz de egalitate după cele 90 de minute regulamentare vor fi prelungiri şi, ulterior, dacă egalitatea va persita, se vor executa lovituri de departajare. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS