10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDorinţa s-a îndeplinit

Dorinţa s-a îndeplinit

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Florin Segărceanu, a afirmat că Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a aprobat, în cele din urmă, doleanţa Federaţiei Române de Tenis ca meciul cu Franţa, din primul tur al Grupei Mondiale, să se dispute la Sibiu, într-o sală cu 2.200 de locuri.
„Am primit aprobarea de la ITF ca meciul cu Franţa să se dispute la Sibiu. Principala problemă a fost capacitatea sălii. Nu am primit iniţial aprobarea pentru că sala avea sub 4.000 de locuri, cât este capacitatea minimă la meciurile din Grupa Mondială a Cupei Davis. În cele din urmă, ITF a acceptat o derogare, iar meciul se va disputa la Sibiu, într-o sală cu 2.200 de locuri. Bănuiesc că a fost nevoie şi de acordul Franţei, de-asta cred că a durat aşa de mult până să obţinem derogarea. Însă pentru primul tur există o excepţie în regulament, care prevede că se poate da aprobarea şi unei săli care nu are 4.000 de locuri. Este excepţia de care ne-am prevalat şi noi“, a declarat căpitanul nejucător al României. „Nu trebuie făcută nici o modificare specială la sală pentru acest meci. Este una dintre cele mai moderne care există în acest moment în România, trebuie doar să construim suprafaţa de joc. Este treaba noastră şi nu este foarte complicat. În două săptămâni se montează suprafaţa. Probabil că montarea va începe în prima săptămână din ianuarie, pentru ca spre sfârşitul lunii să avem gata sala de antrenament“, a completat Florin Segărceanu.
Întâlnirea România – Franţa se va disputa în Sala Sporturilor „Transilvania“, din Sibiu, în perioada 8-10 februarie 2008.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS