12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurul Adi Popescu îl apără pe Bornescu

Pandurul Adi Popescu îl apără pe Bornescu

Chiar dacă a avut de suferit pe terenul de joc, gorjeanul spune că nu este normal ca fotbaliştii să-şi caute dreptatea în alte instanţe decât cele sportive.

Sâmbătă, 11 august 2007. Pandurii susţinea un meci de campionat la Timişoara, în compania echipei locale Poli. O partidă pe care Adrian Popescu, de 32 de ani, atacantul echipei Pandurii, o va ţine minte mult timp. Nu pentru vreo realizare importantă, ci pentru o accidentare nefericită, care i-a pus în pericol cariera. Este meciul care l-a scos pe tuşă pentru aproape o jumătate de an. În urma unui atac violent al lui Alexa, Adi a simţit o durere la gamba stângă, apoi şi-a dat seama că s-a rupt ceva. Temerile sale au fost confirmate, medicii punându-i diagnosticul: fractură de peroneu. Au urmat zile de chin, în care piciorul i-a fost imobilizat în gips, apoi altă perioadă grea, de recuperare. Departe de teren, Adi Popescu şi-a văzut de treabă, iar acum este aproape refăcut, în ianuarie fiind aşteptat să se alăture colegilor săi. Chiar dacă a fost scos din joc după o intrare criminală a lui Alexa, fotbalist recunoscut pentru duritatea intervenţiilor sale, fiind numit, de altfel, „omul cu coasa“, Popescu susţinea recent că nu mai este supărat pe jucătorul lui Poli.

Precedent periculos

„N-am nimic cu el, pentru că ştiu că nu a vrut să-mi rupă piciorul. Este el mai impulsiv, dar nu cred că e vreun fotbalist care să intre pe teren cu gândul să-şi accidenteze adversarul“, spunea Adi Popescu. Acesta a vorbit ieri, cu o zi înainte de meciul direct dintre Pandurii şi Gloria, şi despre accidentarea lui Coroian de la Bistriţa, considerând că portarul Ştiinţei, Mircea Bornescu, nu trebuie târât în instanţe atâta timp cât nu a avut intenţia de a-l lovi pe atacantul ardelenilor. „Nu e normal ca Bornescu să fie dat în judecată, pentru că nu a vrut să-l lovească pe Coroian. Cred că s-ar ceea un precedent, iar la fiecare accidentare mai gravă jucătorii ar merge să se dea în judecată“, a spus Adi Popescu.
Reacţia lui Adi Popescu vine la doar o zi după ce Ovidiu Stîngă prezenta alt caz de acest gen: „Acum şase ani, în Anglia, un portar l-a lovit pe Luc Nillis, i-a făcut ţăndări tibia, era să-i fie amputat piciorul. Nillis s-a lăsat de fotbal după acel accident, la 32 de ani, dar nu a dat pe nimeni în judecată. E anormal ce se întâmplă la noi, aceşti oameni de la Bistriţa îl distrug psihic pe Mircea“.

La mâna judecătorilor

Pe 17 octombrie 2007, Comisia de Disciplină a FRF l-a suspendat pe Bornescu pentru şase jocuri şi a dictat o penalitate sportivă de 3.000 de lei, pentru accidentarea fotbalistului bistriţean Cristian Coroian. Pe 25 octombrie, Comisia de Apel a anulat decizia CD. Gloria Bistriţa a făcut recurs la Curtea de Arbitraj pentru Fotbal din cadrul FRF, care, la rândul ei, i-a dat dreptate portarului Mircea Bornescu. Bistriţenii au anunţat că îl vor acţiona pe „Jose“ în instanţă, cerând 50.000 de euro despăgubiri. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII