11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJucătorii l-au făcut antrenor pe Neagoe

Jucătorii l-au făcut antrenor pe Neagoe

Antrenorul Eugen Neagoe s-a dispensat fără prea multe explicaţii de doi dintre jucătorii de bază din sezonul trecut, portarul Adnan Guso şi fundaşul Alin Rus, care nu mai au voie să se antreneze cu echipa. Rus susţine că nu va tolera această situaţie, deşi mai are contract cu gruparea gorjeană încă trei ani. „Sunt exclus din lot pe termen nelimitat. Antrenorul Eugen Neagoe a venit luni în vestiar şi mi-a comunicat că, începând din acel moment, mă pregătesc singur. Dacă el crede că la 32 de ani o să stau să mă pregătesc singur pe aici, se înşală. Nu merit aşa ceva după un an şi jumătate în care eu zic că am jucat destul de bine la echipa asta… E opţiunea lui, aşa procedează în ultimul timp cu unii jucători. Nici la ultimul junior de la echipă nu-i spui aşa: «Ieşi afară din vestiar! De mâine te antrenezi singur!»“, a declarat Alin Rus.
Se pare că ambele lufturi cu UTA şi SC Vaslui, în urma cărora Pandurii Târgu Jiu a pierdut puncte importante, au dus la decizia excluderii din lot a lui Rus, care nu vede nici o cale de împăcare cu Neagoe. „Cele două greşeli cu UTA şi Vaslui mi s-au reproşat atunci când le-am făcut. Eu mi le asum, mi-am cerut scuze faţă de colegi. Nu există loc de împăcare, nu am cu cine să mă împac. Atunci când a venit la Târgu Jiu, nu ştiam cine este Eugen Neagoe ca antrenor. Jucătorii l-au făcut antrenor“, a mai spus Rus. „Geană“ a comentat ironic afirmaţiile fostului său elev: „Da, eu am fost strungar înainte de a veni la Târgu Jiu“, asumându-şi decizia îndepărtării celor doi de la echipă. „Trebuie să fii bărbat, să pleci cu fruntea sus. Eu îi doresc lui Rus sănătate, să mai poată juca trei-patru ani. Guso şi Rus sunt doi jucători cu foarte multă experienţă. Este decizia mea de a renunţa la ei după discuţii cu domnul preşedinte Condescu“, a declarat Neagoe.
Adrian Rusu este urmaşul lui Alin Rus în centrul defensivei pandurilor, ex-rapidistul demonstrând în acest tur de campionat că poate fi o soluţie viabilă pentru postul de fundaş central, în ciuda tinereţii sale. „Rusu este într-o formă foarte bună, este tânăr, îi vom da şanse să joace“, a anunţat Neagoe.
Gorjenii nu dau o atenţie prea mare meciului din Cupa României cu „U“ Cluj de săptămâna viitoare, preferând să se concentreze asupra partidelor din Liga I. „Prima opţiune pentru noi este campionatul, nu Cupa României. Ne dorim să ne calificăm, dar, în situaţia noastră, mai importante sunt punctele“, a spus Ilie Iordache.
Pandurii Târgu Jiu nu a mai câştigat un joc în Liga I de pe 31 august, elevii lui Eugen Neagoe fiind hotărâţi să pună capăt acestei crize după partida cu Gloria Bistriţa. „Poate spargem gheaţa acum, după trei luni. Nu merităm să fim în situaţia asta. Ştim şi noi de când nu am câştigat. E mult şi ne pare rău. Sper să ne revenim“, a încheiat Iordache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS