10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIonuţ Dincă, învins la debut

Ionuţ Dincă, învins la debut

Pugilistul craiovean Ionuţ Marian Dincă, de 19 ani, fost junior la CSM Craiova, a debutat la sfârşitul săptămânii trecute în boxul profesionist. Meciul a avut loc în Spania, la Madrid. Sportivul oltean a întâlnit un spaniol, la categoria 64 de kilograme, partida disputându-se pe parcursul a patru reprize. Românul a pierdut, dar antrenorul său, Vasile Fîntînă, a spus că arbitrajul a fost părtinitor: „Eu nu am fost în Spania, dar nişte prieteni buni de-ai mei mi-au spus că Dincă a boxat bine, lumea din sală l-a ovaţionat, dar arbitrii au ţinut cu spaniolul“. Ionuţ Dincă, fost campion naţional la copii, a fost asistat în colţ de un antrenor român stabilit în Spania, iar după meci a primit mai multe oferte să rămână să se antreneze acolo. „Chano Planas, unul dintre cei mai tari promotori din boxul profesionist spaniol, i-a propus să rămână acolo, să se antreneze şi va primi meciuri. Şi fosta soţie a preşedintelui Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, care este promotoare a galelor de box în Spania, i-a propus cam acelaşi lucru. Ionuţ a revenit acasă deocamdată, iar la începutul anului viitor va lua o decizie. Este un copil care şi-a dorit să treacă la profesionişti pentru a câştiga un ban“, a adăugat antrenorul Vasile Fîntînă.

Colegi cu „Pantera“ la Oltenia Box

Alături de Ionuţ Dincă, alt fost junior de la CSM Craiova, Cristian Vulpe, s-a hotărât să treacă la profesionişti. Acesta ar fi trebuit să dispute luna viitoare primul meci la profesionişti, în Anglia, dar organizatorii intenţionau ca partida să se întindă pe zece reprize. În aceste condiţii, Vulpe a renunţat, deoarece a considerat că este prea „crud“ pentru atâtea reprize.
O dată cu trecerea la profesionişti, Ionuţ Dincă şi Cristian Vulpe au fost „înregimentaţi“ la Oltenia Box, club manageriat de Fănel Trandafir. Cei doi vor fi colegi de club cu Sorin „Pantera“ Tănasie. Ei vor fi sparring-parteneri pentru Sorin, care se pregăteşte pentru meciul din 22 decembrie cu belgianul Carmelo Ballone, pentru centura europeană la categoria cocoş în versiunea EBU.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS