24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportEmoţii pentru Bornescu

Emoţii pentru Bornescu

Portarul Ştiinţei se va prezenta în faţa Curţii de Arbitraj pentru Fotbal, în speranţa că aceasta va menţine decizia Comisiei de Apel.

Universitatea Craiova va avea din nou emoţii în cazul Mircea Bornescu (foto), la FRF urmând să se judece astăzi recursul intentat de Gloria Bistriţa. Nemulţumiţi de decizia Comisiei de Apel, care i-a dat drept de joc portarului Ştiinţei după ce acesta fusese suspendat iniţial pentru şase etape, ardelenii au depus un nou memoriu, cerând pedepsirea drastică a lui „Jose“. La prima înfăţişare, cazul a fost amânat pentru noi probe, membrii Curţii de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) solicitând să fie prezenţi şi jucătorii în cauză, Mircea Bornescu şi Cristi Coroian. Goal-keeper-ul oltean va lipsi astfel de la reunirea lotului Universităţii, prevăzută pentru astăzi, la ora 11.00, la cantonamentul din Lunca Jiului, dar speră să revină în Bănie cu veşti bune pentru coechipierii săi. Bornescu şi-a cerut scuze la acea vreme atacantului Gloriei pentru accidentarea pricinuită fără intenţie, însă oficialii bistriţeni nu sunt încă împăcaţi cu gândul că portarul Ştiinţei nu a avut nici o vină pentru ceea ce i s-a întâmplat lui Coroian.

 

Jefferson se mişcă bine la antrenamente

 

După o săptămână de antrenamente diversificate, în care jucătorii Universităţii au făcut cunoştinţă chiar şi cu pantele din Parcul „Nicolae Romanescu“, Nicolo Napoli va suna din nou adunarea, meciul de vineri cu Gloria Buzău nefiind unul uşor. La ultima şedinţă de pregătire a săptămânii trecute, efectuată sâmbătă, alb-albaştrii s-au duelat la un joc-şcoală la care a participat şi brazilianul Jefferson Rubim de Toledo. Fotbalistul de 22 de ani a lăsat o impresie bună, scoţând un penalti transformat ulterior de Bornescu. „Trebuie să-l mai vedem jucând înainte să ne pronunţăm. Calităţi se vede că are, însă trebuie să fim siguri că poate ajuta echipa“, a precizat Napoli.

Conform patronului Adrian Mititelu, Ştiinţa ar fi putut disputa în week-end un amical cu Genoa, a 12-a formaţie din Serie A, în prezent, italienii trimiţând o ofertă în acest sens. Aceasta a fost însă refuzată de conducerea clubului din Bănie pe motiv că o deplasare în Italia ar fi fost obositoare pentru echipă în vederea partidei de vineri, din campionat. Aşa că oltenii au încins un joc-şcoală la care au participat şi cei câţiva fotbalişti de la „satelit“ chemaţi constant să se pregătească alături de prima echipă. Colegii lor de la echipa a doua nu au avut însă de lucru sâmbătă, câştigând la „masa verde“ meciul de la Gighera, gazdele neasigurând asistenţa medicală obligatorie.

De la meciul în familie au lipsit Dilevski, care se pregăteşte încă separat, şi Wobay, prezent la naţionala Sierra Leone. Acesta din urmă a reuşit să obţină calificarea în grupele preliminare ale Campionatului Mondial din 2010, zona Africii, după ce meciul cu Guineea Bissau s-a terminat nedecis, 0-0, leonezii având avantajul victoriei cu 1-0 din jocul precedent. Julius Wobay a fost integralist într-un meci ciudat, gazdele având doar zece fotbalişti pe foaia de joc, printre care şi Mohamed Mala, de la Farul, şi Bruno Fernandes, de la Ceahlăul. Guineea Bissau a început partida în nouă jucători, având o singură rezervă, care a intrat pe teren în minutul 56.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII