27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, excursionistă în Ghencea

Ştiinţa, excursionistă în Ghencea

Majoritatea fanilor craioveni consideră că juveţii au trădat fotbalul sâmbătă, dar Universitatea se apără prin vocea managerului sportiv Vlad Roşca, acesta susţinând că a fost vorba doar de un joc slab al trupei lui Nicolo Napoli.

După un meci în care Ştiinţa a jucat prost şi a ratat şansa unei victorii istorice în faţa Stelei, rivala de o viaţă a trupei din Bănie, finanţatorul Ştiinţei, Adrian Mititelu, s-a găsit să vorbească din nou de megaoferta lui Gigi Becali pentru Florin Costea şi de plecarea lui Dorel Stoica, veteranul echipei, care merită o şansă la o grupare din străinătate. Chiar dacă mai-marele formaţiei oltene a vrut să distragă atenţia suporterilor alb-albaştri, aceştia nu s-au lăsat păcăliţi. Mai multe grupări ale suporterilor olteni au luat atitudine faţă de prestaţia juveţilor, avansând chiar ideea că Ştiinţa s-a predat în Ghencea.
„Fără determinare“ este titlul comentariului celor de la craiova-maxima.ro, care continuă: „Partida a lăsat un gust amar suporterilor care au văzut, în precedentele două meciuri, o determinare care în meciul cu Steaua a lipsit. Rezultatul a fost anticipat de Mititelu, în interviul dat la Antena 1. Mititelu anticipa o revenire a steliştilor după perioada neagră prin care au trecut. Aşteptăm meciul cu Gloria, când, probabil, vom obţine victoria, drept răsplată“. Suporterii olteni fac referire, desigur, la meciul cu Gloria Buzău, echipă aflată „pe orbita“ Stelei şi care urmează să joace pe 23 noiembrie la Craiova.

Ne arătăm valoarea cu Steluţa

Şi membrii Bluelions au protestat faţă de prestaţia alb-albaştrilor, luându-i în colimator atât pe jucători, cât şi pe finanţatorul Adrian Mititelu. „Am intrat pe Ghencea în minutul 20 al meciului. Conducerea clubului nostru nu ne-a ajutat, deşi veniserăm să încurajăm echipa pe o vreme groaznică. Pe această cale îi rugăm să nu mai apeleze niciodată la sprijinul suporterilor adevăraţi. Ne-a plăcut foarte mult reacţia fundaşilor noştri la golul marcat de Nicoliţă. Defensiva noastră a fost condusă magistral de internaţionalul Dorel Stoica. Acesta se pare că este deja cu gândul la altă echipă. Am fost impresionaţi, ca de obicei, de Dănănae, Baird, Dina şi alţii. Impresarul australienilor, Stălinescu, s-a supărat că marele talent Baird (trei goluri în doi ani) a ajuns rezervă, având oferte din Franţa. Suntem perplecşi: du-l şi scapă-ne de el! Mai ia şi pe alţii de care ne-am săturat! Avem atât de mulţi tineri talentaţi, încât nici unul nu este la lotul naţional de tineret, al cărui antrenor este craiovean. Se aude că la meciul următor, cu Steluţa (Gloria Buzău), ne vom arăta adevărata valoare. Ce ne trebuie nouă, suporterilor craioveni, un patron care ne ţine cu sufletul la gură: scăpăm sau nu de B?! Din cauza lui, pe unde jucăm, toţi adversarii ne întâmpină cu tradiţionalul «B-ul»! Cu riscul de a deveni plictisitori, Mititelule nu ne (te) mai chinui şi pleacă!“, se arată în comunicatul de pe bluelions.ro.

Lei trişori sau fricoşi?

Chiar dacă ar putea primi titlul de cei mai optimişti suporteri ai Ştiinţei, pentru faptul că meci de meci realizează un afiş în care îl prezintă pe leul alb-albastru „extermindându-şi“ adversarii, membri gruppo-maxima au ripostat şi ei, postând pe site un comunicat care poartă titlul „La plimbare prin Bucureşti“. Apoi, aceştia continuă: „De la cer până la pământ! Cam asta ar fi diferenţa între comportarea jucătorilor Universităţii Craiova în meciurile contra lui Dinamo şi Poli faţă de cel cu Steaua. Dăruire în teren, ambiţie, iubire pentru culorile echipei, respect. Sunt noţiuni care au lipsit cu desăvârşire în meciul jucat pe Ghencea. A fost un noncombat ciudat şi inexplicabil, unul dintre cele mai slabe jocuri din ultimii ani. O echipă hotărâtă şi care să dorească să joace ar fi făcut spectacol şi prăpăd în fieful Stelei, echipa militară fiind la cel mai scăzut nivel văzut vreodată. Dacă nu au fost jucători olteni plătiţi ca să nu joace, atunci suntem doar nişte lei fricoşi şi lipsiţi de mentalitate. Lăudat pentru meciurile reuşite pe „Ion Oblemenco“, Napoli s-a complăcut şi el în nota generală. A pregătit un meci în care am revenit la pasele trimise insistent spre poarta noastră (de parcă Bornescu ar fi coordonatorul jocului echipei noastre) urmate de „bubuieli“ nesfârşite ale portarului nostru spre terenul advers. Nu mai putem da vina la infinit pe tinereţe şi pe lipsa de experienţă, în fotbalul adevărat 22 – 24 de ani reprezintă deja vârsta maturităţii. Nu are rost să mai vorbim despre meciul acesta. Am făcut doar o plimbare prin Bucureşti, aşa, ca să ne aflăm în treabă. Toţi! Jucători, oficiali, suporteri!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII