17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVâlcenii menţin cadenţa

Vâlcenii menţin cadenţa

Mureşul Deva – CSM Vâlcea 0- 2
Stadion
„Cetate“, spectatori: 1.600.
Au marcat: Onofrei ’39, Boroiban ’72.
Deva: Rahoveanu – Pisoiu, Dosan, Cireş, Vărtic – Vaida, Bunea (’68, Coman), Baciu (’46, Păcurar), Lintaru – Dărvaru (’46, Onicaş), Bitiş. Antrenor: Gheorghe Barbu.
Vâlcea: Râmniceanu – Pasăre, Vişa, Chirciu, Lungan – Onofrei, Dandea, Melcea (’79, Sg. Popescu), Cilean – Boroiban (’89, Bucă), Ekwalla (’46, Robson). Antrenor: Marian Bondrea.
Au arbitrat: T. Albon – M. Nagy, H. Bochiş.

CSM a cucerit trei puncte pe terenul unei contracandidate la promovare, Mureşul Deva, apropiindu-se la un punct de lidera FC Argeş. 

Antrenorul gazdelor, Gheorghe Barbu, a fost febleţea lui Marian Bondrea, pe vremea când „profesorul“ antrena pe Electroputere Craiova. Sâmbătă, la Deva, cei doi au fost adversari, în calitate de tehnicieni, la derbiul seriei dintre Mureşul Deva şi CSM Vâlcea.
Tehnicianul craiovean a gândit cum nu se putea mai bine aşezarea în teren a formaţiei sale. Văzând terenul greu, plin cu noroi, Bondrea a trimis un unsprezece de luptă, cu o linie de mijloc inedită, în care s-a mai regăsit numai Melcea, alături de surprizele Onofrei, Dandea şi Cilean. În atac, Laurenţiu Boroiban a făcut pereche cu Therry Ekwalla, reprofilat de „Profesor“.
Gazdele au luat cu asalt poarta lui Râmniceanu încă din start, dar Biţiş şi Lintaru nu au găsit calea spre gol din situaţii bune. La pauză avea să fie 1-0 pentru olteni, Onofrei marcând cu latul din 5-6 metri după ce Rahoveanu a respins în faţă lovitura de cap a lui Boroiban (’39). Golul vâlcenilor parcă a turnat plumb în ghetele ardelenilor, care în rare ocazii au mai reprezentat un pericol.

Bondrea a preferat contraatacul

Marian Bondrea a simţit că poate da lovitura pe contraatac şi, în repriza secundă, a dispus aşezarea elevilor săi pe două linii în faţa porţii lui Râmniceanu. Blocul devensiv al oltenilor a mai fost „spart“ o singură dată, în minutul 52, atunci când Biţiş a tras în portar de la 7-8 metri. După o oră de joc, Melcea putea mări avantajul echipei sale, dar s-a încurcat în bălţile din careul advers, nereuşind să profite de eroarea fundaşului Pisoiu. Cu 11 minute înainte de final, la o fază aproape identică, „vulpoiul“ Laurenţiu Boroiban a speculat pasa în spate greşită a lui Coman şi a marcat cu poarta goală, după ce l-a driblat şi pe Rahoveanu, închizând tabela.  
Tehnicianul CSM-ului, Marian Bondrea, s-a bucurat pentru victoria de la Deva, dar a evitat să vorbească de şansele la promovare: „Această victorie a venit cum nu se poate mai bine pentru echipa mea. Nu vreau să vorbesc de promovare, e un obiectiv forţat. Ţintesc ca, de la meci la meci, jocul echipei să crească în calitate“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS