7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii încearcă imposibilul în Ghencea

Pandurii încearcă imposibilul în Ghencea

Liga I

Steaua Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu

Stadion „Ghencea“, astăzi, ora 20.30, Antena 1

Steaua: Zapata – Emeghara, Baciu, Rada, Neşu – Nicoliţă, Ov. Petre, Lovin, Cristocea – Dică, Zaharia. Antrenor: Marius Lăcătuş.

Pandurii: Dossey – Popete, Rus, Chibulcutean, Mândrean – Orac, Vancea, Stângă, Iordache – Stromajer, Piţurcă. Antrenor: Eugen Neagoe

Pandurii Târgu Jiu aspiră la puncte în Ghencea, deşi trupa lui Eugen Neagoe are un bilanţ foarte slab în deplasare, obţinând doar două puncte pe terenuri străine în acest sezon.

Chiar dacă au acumulat două puncte în ultimele două runde, ceva mai mult decât nimic, Pandurii Târgu Jiu nu a depăşit criza care a afundat-o în subsolul clasamentului. Cu „-12“ la adevăr, cel mai slab din Liga I, pandurii visează la puncte în Ghencea, teren „interzis“ gorjenilor, care nu au reuşit vreo victorie în deplasare în acest campionat. Cu doar două puncte obţinute pe terenuri străine, echipa lui Neagoe este codaşa campionatului.

Dacă altădată oaspeţii părăseau „Municipalul“ cu fruntea plecată, regula pare să se fi schimbat.

Golul lui Orac marcat în minutul 63, al doilea din Liga I, prefigurase o victorie muncită şi meritată pentru olteni în compania moldovenilor lui Dorinel Munteanu. Însă, „filiera bistriţeană“ a contribuit la un egal cu gust de înfrângere. Mai întâi, Mândrean a avut şansa să încheie socotelile partidei, dar din şapte metri a şutat în transversală. Cu şapte minute înainte de final, Rus a luftat incredibil în propriul careu, iar Bukvic a înscris pentru 1-1, rezultat ce l-a mulţumit doar pe Dorinel Munteanu. Bara lui Stromejar din ultimele secunde de joc a reiterat ideea ghinionului la gorjeni şi pe lângă scuza aceasta, devenită obişnuită, oficialii pandurilor au mai acuzat prestaţia centralului Ionel Ivan, precum şi starea terenului de joc. „Am pierdut două puncte foarte importante. Eu cred că a fost penalti clar la Liviu Mihai şi nu cerem să ni se inventeze goluri, ci vrem decât să ni se dea ce e al nostru. Nu vrem altceva decât corectitudine. Am avut şi ghinionul ca în faţa porţii noastre să apară un atacant cu mingea, iar în faţa porţii lor a apărut un fundaş care are calităţi de fundaş şi de aceea a dat tare şi a trimis în bară. Dar de data aceasta nu am avut noroc ca Rus să evite acea gafă, provocată după părerea mea de teren. Fără doar şi poate, acest teren ne pune probleme, e moale în permanenţă şi nu putem să construim. Am avut două bare, şi a lui Mândrean şi a lui Stromajer, am dat şi gol“, s-a scuzat secundul Vali David după 1-1 cu FC Vaslui.

 

Acţiunea „puncte din Ghencea“

 

Pandurii Târgu Jiu, aflată pe locul 16, se agaţă de meciul cu Steaua, restant din etapa a V-a a Ligii I, cu speranţa că va repara în „Ghencea“ greşelile trecutului. Cum la fotbal totul este posibil, gorjenii aspiră măcar la un punct care ar cântări foarte mult având în vedere locul unde ar fi obţinut. Pragul de 22 de puncte cu care antrenorul Eugen Neagoe vrea să ierneze este încă posibil de atins dacă pandurii acumulează zece puncte din cele cinci jocuri pe care le mai au de disputat în 2007: cu Steaua, Mioveni, Oţelul (în deplasare), Gloria Bistriţa şi „U“ Cluj (acasă). „Geană“ nu poate miza contra Stelei pe doi dintre titulari, Djapka şi Liviu Mihai, ambii suspendaţi, însă ar putea reveni Vasilache în banda dreaptă. În schimb, Adi Popescu, Păcurar, Vintilescu şi Vătavu rămân indisponibili, toţi cu probleme medicale. „Mergem să jucăm la Steaua, campionatul este lung, am mai spus şi o repet, putem să mai acumulăm 22-23 de puncte pentru că se joacă până în decembrie. Încercăm să luăm cele trei puncte la Steaua, fotbalul se joacă pe teren şi putem să nu avem nici o ocazie şi să plecăm cu puncte“, a declarat Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS