14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBarcelona s-a împotmolit la Getafe

Barcelona s-a împotmolit la Getafe

FC Barcelona nu a reuşit nici măcar să înscrie în partida disputată, sâmbătă seară, pe terenul formaţiei Getafe, în runda a 12-a a campionatului Spaniei. Formaţia din suburbia Madridului s-a impus cu 2-0, la capătul unui meci în care a evoluat pragmatic şi a fructificat puţinele ocazii pe care le-a avut. După o ratare a lui Thierry Henry, gazdele, conduse de pe bancă de fostul internaţional danez Michael Laudrup, au deschis scorul prin golgheterul lor, Manu del Moral, în minutul 27. Barcelona a pornit apoi o cursă în căutarea egalării, dar atacanţii ei şi-au pierdut luciditatea în faţa porţii. În minutul 85, fundaşul italian al Barcelonei, Gianluca Zambrotta, şi-a lăsat echipa în inferioritate numerică. În ultimul minut de joc, într-un moment în care catalanii se aruncaseră în atac aproape cu tot efectivul, Albin a dus scorul la 2-0. Ca şi cum nu a fost de ajuns că a pierdut, echipa lui Frank Rijkaard a mai suferit o lovitură, starul brazilian Ronaldinho accidentându-se la jumătatea reprizei secunde. „Barca“ a dovedit încă o dată că nu se simte deloc bine la Getafe, pe acest teren catalanii pierzând în sezonul trecut, cu un categoric 4-0.

Gruparea de pe „Nou Camp“ a irosit şansa de a o ajunge în clasament pe lidera Real Madrid, care a jucat, aseară, după închiderea ediţiei, cu Mallorca.

De înfrângerea Barcelonei la Getafe a profitat Valencia. Noua echipă a lui Ronald Koeman a câştigat cu 3-0 meciul disputat pe teren propriu cu Murcia şi a egalat-o pe Barcelona la puncte. Pe stadionul „Mestalla“, ex-madrileanul Ivan Helguera a deschis scorul în minutul 12 şi puţin mai târziu (’26) David Villa a dus scorul la 2-0. În repriza a doua (’56), Villa a reuşit „dubla“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS