17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea nu va pierde în Ghencea

Universitatea nu va pierde în Ghencea

„Silvică“ este convins că oltenii vor reveni în prima jumătate a clasamentului, iar examenul din Ghencea îl vor trece cu bine.

 – Ai lucrat în 2004 destul de puţin cu Nicolo Napoli, ai putut să-ţi faci totuşi o impresie despre antrenorul italian al Universităţii, iar acum poţi să-l caracterizezi prin prisma ultimelor evoluţii ale oltenilor…
 – Într-adevăr, am lucrat cu Nicolo în precedentul său mandat la Universitatea, mi-am dat seama de atunci că este un antrenor priceput, foarte bine pregătit profesional şi cu un tact pedagogic deosebit. Nu afirm asta având în vedere că între mine şi el a fost atunci o relaţie corectă, chiar de amiciţie, ci sunt realităţi care acum au ieşit în evidenţă. Sunt convins că, sub comanda lui Napoli, Ştiinţa va reveni în prima jumătate a clasamentului.

Napoli trebuie lăsat cel puţin un an

 – Ultimele două partide ale Universităţii au arătat un fel de reviriment al oltenilor, ce zici ?
 – Cred că aceasta este adevărata faţă a echipei. Am spus-o şi în urmă cu mai bine de o lună,  anume că lotul Craiovei este unul de prima jumătate a clasamentului. Este adevărat că în fotbal nu se pot face ierarhii foarte exacte, dar este clar că Universitatea este o echipă de locurile 1-8. Dintotdeauna am avut convingerea că acest lot al oltenilor poate mult mai mult… Dacă va exista  stabilitate la nivelul conducerii tehnice, adică lui Napoli să i se dea credit cel puţin un an, cred că Universitatea va reuşi să se bată pentru cupele europene. Momentan nu trebuie însă să punem presiune aiurea, adică n-ar trebui să vorbim iarăşi de acest obiectiv. Acum trebuie să fim preocupaţi ca evoluţiile echipei să crească de la meci la meci, aşa cum s-a întâmplat în ultimele etape, iar ca urmare a acestui joc reuşit să vină şi rezultatele bune.
 – Craiova merge  în Ghencea, acolo unde şi tu ai jucat la finalul carierei, un pronostic oferit pentru acest derbi?
 – Am jucat la ambele echipe, Universitatea şi Steaua, dar să nu uităm că la Craiova am jucat 15 ani, aşa că nu se compară situaţia. Nu dai un prieten nou pe unul vechi, cum se spune. Indiferent de poziţiile din clasament, meciurile Steaua – Universitatea au fost derbiuri. Sunt foarte încrezător în şansele oltenilor. Pe ce mă bazez? Craiova merge în Ghencea după două rezultate bune, în timp ce Steaua se confruntă cu unele probleme. Nu ştiu ce o să facă în această seară cu Sevilla (dialogul s-a purtat ieri dimineaţă- n.r.), dar să nu uităm că aproape după fiecare meci al Stelei în cupele europene, „militarii“ au avut probleme, rar au câştigat. Zic că Universitatea nu va pierde în Ghencea!

Numele Lung este o povară pentru copiii mei

 – Cum îi merge lui Tibi în Cipru, ce mai face Silviu jr. ?
 – Bine. Sunt mândru de ei, dar aş prefera ca despre fotbaliştii Tibi şi Silviu jr. să vorbească alţii. Eu sunt părinte, trebuie să fiu înţeles. Niciodată n-am intervenit – şi nu voi interveni – pentru copiii mei. Dacă au valoare, vor reuşi, cu toate că numele Lung este o povară! Silviu este la Universitatea şi sper să fie tratat pentru talentul şi munca pe care o depune.
 – Ce zici de reuşita tricolorilor ?
 – Este o generaţie care a ajuns la o deplină maturitate, iar un mare merit îl are selecţionerul Victor Piţurcă. Trebuie să recunoaştem că „Piţi“ a fost demis pe nedrept  în urmă cu câţiva ani, iar acum a (re)dovedit că este unul dintre cei mai buni antrenori români.
 – Ce face antrenorul Silviu Lung în prezent ?
 – Am sperat, în vară, la o posibilă plecare în străinătate, dar nu s-a întâmplat aşa ceva. Rămânând acasă, deja majoritatea echipelor şi-au găsit antrenori, iar în toamna aceasta m-am confruntat cu o problemă personală care m-a marcat, tatăl meu decedând. Sper ca de la iarnă să-mi găsesc o echipă din România la care să antrenez, indiferent de nivel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII