9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim pune tunurile pe Buducnost

Oltchim pune tunurile pe Buducnost

Gruparea din Zăvoi ţinteşte cel de-al treilea succes din Ligă, contra lui Buducnost, succes care i-ar asigura calificarea din grupele celei mai puternice competiţii.

După două etape scurse din actuala ediţie a grupelor Ligii Campionilor, Oltchim Râmnicu Vâlcea are cea mai bună linie de clasament dintre toate cele 16 formaţii participante, două victorii din două meciuri şi plus 13 la golaveraj. Chimistele ţintesc o nouă victorie, mâine, de la ora 19.30, contra lui Buducnost, formaţie clasată pe trei în grupă, succes care ar mări şansele vâlcencelor de calificare la peste 90 la sută.
Pentru prima dată în această campanie europeană, antrenorul Oltchimului, Gheorghe Tadici, va avea la dispoziţie doi centri de meserie, Roxana Gheorghe şi Roxana Gatzel. Gheorghe a revenit la Budapesta după o accidentare care a ţinut-o mai bine de trei luni departe de activitatea competiţională, în timp ce Gatzel va fi inclusă în lotul pentru partida cu Buducnost, perioada sa de rapaus fiind şi mai mare – o jumătate de an. Ex-zălăuanca poate câştiga, fără probleme, titlul de cea mai ghinionistă jucătoare de la Vâlcea, din cei doi ani ai contractului său ea stând pe bancă mai mult de jumătate, din cauza suspendării de şase luni pentru dublă semnătură şi a accidentărilor.

Fără prime speciale

Handbalistele de la Oltchim nu vor juca pe prime speciale în Liga Campionilor, în regulamentul de ordine interioară nefiind stipulate bonusuri pentru mai multe victorii sau pentru punctaj maxim. „La noi totul este clar, fetele ştiu câţi bani vor primi pentru calificarea din grupe şi apoi pentru eventuala accedere în fazele superioare ale competiţiei“, a spus „principalul“ chimistelor, Gheorghe Tadici.
O eventuală victorie contra lui Buducnost ar aduce liniştea la vârful conducerii Oltchimului, care va putea începe renegocierea contractelor cu handbalistele care au semnat numai pentru două sezoane. „Nu cred că vor fi mari probleme cu prelungirea contractelor, pentru că la Vâlcea s-a făcut performanţă şi fetele sunt mulţumite. Ne vom putea baza pe ele şi anii viitori, problema mare va fi atunci când handbaliste ca Luca sau Huţupan vor trebui să se retragă“, a afirmat Constantin Roibu, managerul SC Oltchim, sponsorul principal al campioanei României la handbal feminin. La capitolul noi transferuri, principala ţintă a formaţiei vâlcene rămâne Aurelia Stoica Brădeanu, handbalistă care s-a lansat în handbalul mare la Vâlcea. „Mica“ a jucat în ultimele sezoane la vicecampioana en-titre a Ungariei, Gyor, şi a fost în tratative cu preşedintele Gavrilescu şi în pauza competiţională trecută, dar negocierile au fost refuzate categoric de unguri. De asemenea, se pare că oltenii îşi doresc serviciile rusoaicei Irina Bliznova, de la Lada Togliatti, dar situaţia sa contractuală este delicată.

De astăzi se vând bilete

CS Oltchim va pune de astăzi în vânzare bilete pentru meciul dintre Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Buducnost Podgorica. Tichetele se găsesc la Sala Sporturilor „Traian“, începând cu ora 17.00, la preţul de 15 lei.
„Pentru faza grupelor, nu vom modifica preţul biletelor, care mi se pare unul acceptabil, având în vedere că jucăm în Liga Campionilor. Oricum, nu-mi fac probleme, tribunele vor fi din nou arhipline chiar dacă meciul are loc vinerea, în premieră pentru noi. Oltchim are cel mai frumos public din România şi acest lucru se va vedea“, a punctat „vicele“ Petre Berbecaru. În premieră pentru formaţia vâlceană, tichetele se pot rezerva şi on line, pe site-ul oficial al clubului (www.csoltchim.ro).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII