5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânii din Serie A au impresionat

Românii din Serie A au impresionat

Românii s-au remarcat în campionatul Italiei. Nu numai Mutu, ci şi Chivu şi Codrea au avut evoluţii foarte bune în etapa a zecea din Serie A.

Toţi jucătorii români legitimaţi în Serie A au făcut o figură frumoasă în etapa a zecea, programată miercuri seară. Adrian Mutu la Fiorentina, Cristian Chivu la Inter şi Paul Codrea la Siena au pus serios umărul la rezultate obţinute de formaţiile lor.
Mutu a fost considerat de presa italiană unul dintre cei mai buni jucători ai echipei din Florenţa, în partida câştigată pe teren propriu cu 1-0 în faţa nou-promovatei Napoli, una dintre surprizele acestei ediţii de campionat. Unicul gol al meciului de pe „Artemio Franchi“ a fost marcat de veteranul Cristian „Bobo“ Vieri, în minutul 61, care a fructificat o pasă excelentă a lui Adrian Mutu în centrul careului advers. „Briliantul“ naţionalei României şi al Fiorentinei a fost notat cu 7 de agenţia Datasport pentru prestaţia din jocul cu Napoli. „Alături de Frey şi de Vieri, Mutu a fost cel mai bun de la Fiorentina. Curse cu mingea la picior, driblinguri ameţitoare, pase excelente, ocazii de gol. Le-a arătat fanilor tot repertoriul său, tot ce are el mai bun“, a scris Datasport despre purtătorul tricoului cu numărul 10 la gruparea „viola“. Fiorentina rămâne pe un loc de Liga Campionilor, al patrulea, şi după această etapă a zecea.

Chivu s-a integrat perfect

După un început ezitant la Inter în acest campionat, marcat şi de accidentări, Cristian Chivu pare să se fi integrat perfect în echipa antrenată de Roberto Mancini. Fundaşul român a avut, ca şi duminică, o prestaţie impresionantă în partida câştigată de „nerazzurri“ cu 4-1, pe teren propriu, în faţa formaţiei Genoa. Pentru campioana en-titre a Italiei au marcat patru străini, columbianul Cordoba (‘8), argentinienii Cambiasso (’58) şi Cruz (’89, pen.) şi atacantul din Honduras, Suazo (’74), în timp ce pentru oaspeţi a punctat Konko (’72). În „unsprezecele“ de start al Interului nu a apărut decât un singur italian, portarul Orlandini, care l-a înlocuit pe titularul postului, brazilianul Julio Cesar, accidentat. Chivu, care a jucat în centrul apărării pe postul lăsat liber de accidentatul Materazzi, a primit nota 7 din partea agenţiei Datasport, care a catalogat astfel evoluţia sa: „Poate a fost cea mai bună partidă făcută de Chivu în tricoul Interului. L-a anihilat complet pe Boriello şi a oferit siguranţă defensivei. Revenirea lui Materazzi în centrul defensivei nu mai este aşa mult aşteptată“. Echipa lui Chivu se menţine pe primul loc, cu 24 de puncte.

Codrea a fost util

Paul Codrea a fost un fel de „furnicuţă harnică“ în partida pe care Siena a terminat-o la egalitate pe teren propriu cu Catania, un rezultat nu tocmai rău, având în vedere că înaintea acestei etape toscanii se aflau pe locul 18, iar sicilienii ocupau poziţia a şaptea. Gazdele au deschis scorul în minutul 80, prin De Ceglie, iar cu două minute înainte de final Vargas a restabilit egalitatea pe tabelă. După ce etapa trecută a stat în tribună, Codrea a fost introdus de antrenorul Andrea Mandorlini în formaţia de start şi, obosit, a părăsit terenul în minutul 77, când i-a luat locul De Ceglie, cel care avea să înscrie golul Sienei. „A alergat mult, a scos câteva lovituri libere şi deseori a fost văzut în atac“, a scris Datasport despre mijlocaşul timişorean. După această remiză cu sicilienii de la Catania, Siena a urcat un loc şi ocupă poziţia a 17-ea, cu opt puncte.

Roma a câştigat derbiul Capitalei

Fosta echipă a lui Cristi Chivu, AS Roma, a câştigat derbiul cu Lazio, scor 3-2. Lazialii au deschis scorul repede, în minutul 11, prin golgheterul lor, Tommaso Rocchi, şi la fel de repede au egalat „giallo-rossi“, prin Mirko Vucinic (’17). În absenţa starului Totti, nerefăcut după o accidentare, Roma a mai marcat de două ori prin Mancini (’40) şi Simone Perrotta (’54) şi a dus scorul la 3-1. Lendesma a redus din handicap în minutul 68. La derbiul de pe „Stadio Olimpico“ au asistat 65.000 de spectatori. Românul Adrian Piţ nu a fost convocat de antrenorul Romei, Luciano Spalletti, pentru acest meci. Roma se menţine în plasa liderului Inter, pe locul al doilea, la trei puncte distanţă de „nerrazzuri“.
Milan, care până miercuri nu mai bătea pe nimeni în campionat, a reuşit să zdrobească pe Samporia Genova, chiar pe terenul ei, cu 5-0. Toate golurile oaspeţilor au fost marcate în repriza a doua de Kaka (’58), Gilardino (’33, ’61), Gourgouff (’76) şi Seedorf (’80). Milan a urcat până pe locul zece în clasament după acest succes.

Serie A, etapa a 10-a

Rezultate: AS Roma – Lazio 3-2, Atalanta – Cagliari 2-2, Fiorentina – Napoli 1-0, Inter Milano – Genoa 4-1, Juventus-Empoli 3-0, Palermo-Parma 1-1, Reggina – Livorno 1-3, Sampdoria – AC Milan 0-5, Siena -Catania 1-1, Udinese – Torino 2-1.
Clasament: 1. Inter 24 puncte; 2. AS Roma 21; 3. Juventus 20; 4. Fiorentina 20; 5. Udinese 18; 6. Atalanta 15; 7. Napoli 14; 8. Catania 14; 9. Palermo 14; 10. Milan 13; 11. Genoa 13; 12. Torino 11; 13. Sampdoria 11; 14. Lazio 10; 15. Parma 10; 16. Cagliari 9; 17. Siena 8; 18. Empoli 8; 19. Livorno 5; 20. Reggina 5.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS