17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGyula Zsiga vrea să ne adoarmă

Gyula Zsiga vrea să ne adoarmă

Antrenorul Oltchimului este convins că declaraţiile tehnicianului de la FTC, conform cărora formaţia sa nu are şanse în faţa Oltchimului, au menirea să le relaxeze pe chimiste.

„Principalul“ Oltchimului, Gheorghe Tadici (foto), s-a distrat citind declaraţiile făcute în presa centrală de omologul său de la FTC Budapesta, Gyula Zsiga, care a spus că reprezentanta Ungariei nu are nici o şansă în faţa chimistelor şi va pierde sigur. „Astea sunt poveşti de adormit copiii. Şi dacă era ultimul meci, iar FTC nu avea nici o şansă să se mai califice, tot ar fi vrut şi ar fi crezut că poate învinge Oltchimul, mai ales după umilinţa din Cupa Cupelor. Nu poate să ne adoarmă pe noi aşa de uşor. Ştim că va fi o partidă pe viaţă şi pe moarte şi, dacă ne vom impune, o vom face foarte greu“, a afirmat ieri tehnicianul „galacticelor“.
Tadici nu ştie încă pe cine va lua şi pe cine nu în deplasarea de la Budapesta: „Elisei nu va mai juca până în ianuarie, asta este sigur. Din păcate, nici celelalte două handbaliste aflate în refacere, Gatzel şi Gheorghe, nu sunt la capacitatea pe care mi-o doresc. La antrenamentul din această seară (ieri – n.r.) voi face un joc-test între jucătoarele valide, pentru a le vedea capacitatea la efort. Atunci voi decide a paisprezecea handbalistă care va intra în lot“.

FTC, ameninţată cu excluderea din Liga Campionilor

După meciul din semifinalele Cupei Cupelor din sezonul trecut, atunci când galeria ungurilor a atacat autocarul vâlcenilor şi s-a comportat huliganic în timpul celor 60 de minute ale partidei, EHF a decis amendarea campioanei Ungariei cu 10.000 de euro. Mai mult decât atât, forul european a decis ca FTC Budapesta să primească un ultim avertisment şi, în cazul în care incidentele se repetă, să ia măsura de excludere din Liga Campionilor. Acum câţiva ani, Kometal Skopje, campioana Macedoniei şi o fostă câştigătoare a ligii, a fost exclusă un an din cea mai tare competiţie europeană pentru fapte asemăntoare ale suporterilor. „Am făcut rost de caseta meciului dintre FTC Budapesta şi Cornexi, unul dintre derbiurile din Ungaria. Vreau să spun că partida a fost arbitrată de cel mai bun cuplu de la ei, iar observator a fost chiar Andorka (preşedintele Comisiei Europene a Arbitrilor – n.r.), dar incidentele au fost mari. Meciul a fost oprit de câteva ori şi a fost la un pas să fie întrerupt definitiv, în timp ce forţele de ordine stăteau şi priveau. Ne va fi greu din acest punct de vedere la Budapesta, pentru că oficialii de la FTC nu au nici un fel de control asupra suporterilor“, a punctat Gheorghe Tadici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS