16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCiurea zice că Dinamo e de bătut!

Ciurea zice că Dinamo e de bătut!

„Piticul“ crede în şansa Universităţii, sugerând suporterilor olteni să vină la meciul cu campioana en-titre, pentru că echipa are nevoie de încurajări.

După această victorie senzaţională a Universităţii împotriva Timişoarei, eternul şi fascinantul meci cu Dinamo a devenit o întâlnire de grad zero, fiind deschis oricărui rezultat. Craiova ar putea demonstra mâine că, vorba marelui Ilie Balaci, nu şi-a spus ultimul cuvânt în acest campionat. Mâine jucăm cu Dinamo, iar sâmbăta viitoare cu Steaua, în Ghencea. O paranteză: Ştiinţa a început revoluţia mai devreme, în turul de campionat 1989/1990, când oltenii au învins toate echipele departamentale din Capitală, pe Steaua (în Ghencea), Victoria (pe terenul miliţienilor), pe Dinamo (la Craiova), anunţând, cu câteva luni mai devreme, revoluţia din decembrie 1989 care avea să schimbe dinastia uniformelor în fotbalul românesc.
Se va reaprinde Universitatea Craiova? Gigi Ciurea, cel care i-a executat pe dinamovişti în urmă cu exact 18 ani (3 noiembrie 1989), apoi în octombrie 1990, a spus ieri: „După acest meci reuşit cu Timişoara, datele problemei sunt schimbate în bine pentru Craiova, adică Ştiinţa a urcat în clasament şi, cel mai important amănunt, are un moral bun. În opinia mea, Dinamo este o echipă de bătut! Totul depinde de… ştiinţa Craiovei. Sper ca oltenii mei dragi să se mobilileze aşa cum o făceam noi când jucam împotriva celor din Ştefan cel Mare. Totodată, suporterii Universităţii trebuie să revină alături de echipă. Noi, când am bătut pe Dinamo în timpul lui Ceaşcă, în noiembrie 1989 şi apoi în primul campionat liber, ’90/’91, am avut stadionul plin, toţi oltenii erau de partea noastră. Şi acum am emoţii când îmi amintesc ce atmosferă a fost în acele derbiuri cu Dinamo. Vuiau «Centralul», Craiova, pur şi simplu! Aş veni şi acum să joc şi eu. Presa m-a numit, la un moment dat, naşul lui Dinamo… Împotriva acestei echipe aş juca tot timpul; am suferit din cauza lor de copil şi, cum ziceam, aş juca şi sâmbătă împotriva lor! Glumesc, dar înţelegeţi-mă, înţelegeţi-mi starea când vorbesc despre Dinamo“.
În prezent, Gigi Ciurea este antrenor al echipei CS Ovidiu Constanţa, din Liga a III-a.

43.500 de bilete vândute la un meci cu Dinamo

Pentru un meci cu Dinamo, Universitatea a vândut 43.500 de bilete! Recordul acesta a fost în campionatul 1979/1980. Ştiinţa a câştigat, iar stadionul „Central“ a fost arhiplin. Aproape 3.000 de spectatori au stat în zona interioară a arenei, respectiv între gard şi pista de atletism. „Când arbitrul Ioan Igna (Timişoara) a văzut situaţia din stadion, n-a vrut să înceapă meciul, abia l-am convins. Observatorul FRF era, firesc, tot de la Dinamo! Un general, Dragu, pensionar, omul lui Dinamo!“, a spus Corneliu Stroe.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU