10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLuxemburg, învingătoare în Belarus

Luxemburg, învingătoare în Belarus

Cu patru zile înaintea meciului cu România, naţionala Luxemburgului a reuşit o victorie istorică pentru ea, 1-0 în Belarus, acolo unde până şi tricolorii au întâmpinat dificultăţi în a se impune.

Naţionala Luxemburgului a dovedit sâmbătă că poate furniza surprize în aceste preliminarii ale Campionatului European. Elevii lui Guy Hellers s-au impus cu 1-0 pe terenul naţionalei Belarusului, acolo unde România a obţinut destul de greu toate cele trei puncte. Unicul gol al meciului de la Minsk a fost marcat de Leweck, în minutul 90+ 4. Adversara României de miercuri, din preliminariile CE 2008, a fost privată de prezenţa celui mai bun jucător al ei, fundaşul Jeff Strasser, legitimat în Franţa, la FC Metz. Luxemburghezii nu mai câştigaseră un meci din calificările pentru europene din anul 1995, când s-au impus în Malta, tot cu 1-0. Succesul selecţionatei lui Hellers a venit după o serie de 55 de înfrângeri consecutive în preliminariile CE.
În Belarus, gazdele au dominat meciul de la un capăt la celălalt, dar nu au reuşit să fructifice nici una dintre numeroasele ocazii pe care şi le-au creat. Cele mai bune oportunităţi au fost irosite de Andrei Voronkov (’23), Aleksei Skverniuk (’44) şi Aleksandr Hleb (’81). În tur, Belarus se impusese în Luxemburg, greu, cu 2-1. La fel de greu a învins şi Olanda, în deplasare, naţionala Luxemburgului, cu 1-0, în septembrie 2006. Reprezentativa României va juca în Luxemburg, miercuri, de la ora 21.15 (TVR 1).

Slovenia şi Albania, fără goluri

În alt meci fără miză din Grupa G a preliminariilor Campionatului European, Slovenia şi Albania au terminat la egalitate, scor 0-0, la Celje. Rezultatul îi menţine pe sloveni în faţa adversarilor lor în grupă, însă nici una dintre cele două echipe nu mai are şanse de calificare.
Prima repriză a meciului de la Celje a fost echilibrată, fiecare dintre combatante ratând câte o ocazie mare de gol. Mai întâi, căpitanul gazdelor, Klemen Lavric, autorul a trei goluri în ultimele două meciuri l-a pus la grea încercare pe portarul Arjan Beqaj, iar apoi, şutul vedetei oaspeţilor, Erjon Bogdan, a fost parat de celălalt goal-keeper, Samir Handanovic.
În partea a doua a meciului, atât Slovenia, cât şi Albania au avut dificultăţi în tentativa lor de a se apropia de poarta adversă. Totuşi, albanezul Klodia Duro a avut o ocazie de gol în minutul 65, dar a reluat slab din întoarcere, de la marginea careului mic. Spre final, Valter Birsa, de la gazde, i-a încins palmele portarului Beqaj cu un şut puternic dintr-o lovitură liberă.
Pe 21 noiembrie, România va întâlni Albania, în ultimul meci al ei din preliminarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS