17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDuel italiano-turc pentru supravieţuire

Duel italiano-turc pentru supravieţuire

Oltenii îşi reiau astăzi antrenamentele, meciul cu „lanterna roşie“ fiind tratat de Nicolo Napoli cu toată seriozitatea.

După antrenamentul de sâmbătă dimineaţă, Nicolo Napoli le-a acordat fotbaliştilor Ştiinţei liber până astăzi. La şedinţa de pregătire de sâmbătă, care a avut un caracter preponderent fizic, tehnicianul italian a „învoit“ câţiva jucători din lotul Universităţii, trimişi la echipa a doua pentru derbiul cu Prometeu Craiova: Săceanu, Luţu, Velcovici, Buşu, Neagoe, Bărboianu, fraţii Găman şi ultimul revenit în Craiova, clujeanul Raul Daniel Cojan.

Conform programului stabilit, în după-amiaza acestei zile, Nicolo Napoli va coordona primul antrenament al săptămânii, mâine fiind programate două şedinţe de pregătire. Pentru meciul de vineri cu „U“ Cluj, pe lângă Mădălin Ciucă, suspendat o etapă pentru cartonaşul roşu din meciul de la Bistriţa, alţi doi jucători sunt incerţi, Andrei Ionescu şi Spase Dilevski, în timp ce Wobay nu va ajunge la timp din Sierra Leone, după meciul naţionalei.

Ieri s-au împlinit patru ani de la decesul lui Zoli Crişan, primul fotbalist român care a marcat gol pe celebrul „Santiago Bernabeu“, în aprilie 1975, în meciul Spania – România 1-1. Fostul component al „Craiovei Maxima“ a fost omagiat de conducerea grupării din Bănie.

 

Bolohan, adversarul Universităţii

 

Universitatea Cluj, adversara de vineri a oltenilor, este o formaţie fără un palmares deosebit în campionatul românesc, deşi actul de naştere al clubului datează din 1919. Studenţii ardeleni au în palmares o Cupă a României, în 1965, dar în campionat cea mai bună situare a lor datează din 1933, locul II.

În prezent, „U“ Cluj, care a promovat în prima ligă în vara acestui an, este singura formaţie fără nici o victorie după cele zece etape disputate din această ediţie de campionat, fiind pe ultimul loc, motiv pentru care în ultima perioadă clubul s-a confruntat cu unele probleme. Vineri, după aproape o săptămână de incertitudini, „U“ Cluj a găsit un tehnician dispus să semneze un contract, Adrian Falub demisionând. „Turcul“ Gigi Mulţescu este noul antrenor al formaţiei ardelene, secondat de Dorel Chiriac, Francisc Dican şi Cătălin Ciucur (cu portarii), preparator fizic fiind Yuksel Yesilova. Gigi Mulţescu are ca obiectiv salvarea de la retrogradare.

În echipa ardelenilor se află şi un fost jucător la Universitatea Craiova, Mugur Bolohan (în ediţia 2003/2004). „Şepcile roşii“ au anulat meciul amical programat sâmbătă, cu Someşul Satu Mare, Mulţescu preferând să pregătească echipa doar prin antrenamente, de teama unor eventuale accidentări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS