17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNapoli, chemat să alunge blestemele Ştiinţei

Napoli, chemat să alunge blestemele Ştiinţei

Patronul grupării din Bănie l-a readus la echipă pe Nicolo Napoli, fiind convins că odată cu venirea acestuia lucrurile vor intra pe făgaşul normal.

Ceea ce se vorbea de aproape o lună s-a adeverit. Nicolo Napoli este noul antrenor al Universităţii Craiova. Italianul a sosit luni noapte în Bănie şi s-a înţeles cu Adrian Mititelu, ieri fiind prezentat oficial într-o conferinţă de presă la care au mai participat finanţatorul echipei şi managerul general, Ilie Balaci.
„Napoli va aduce o nouă mentalitate la Universitatea. Vine dintr-un fotbal profesionist, este tânăr ca şi echipa noastră şi cu siguranţă vor face casă bună împreună“, aşa l-a prezentat Balaci pe noul antrenor al Ştiinţei.
Nicolo Napoli va avea un contract pe un an, cu drept de prelungire pe încă unul, dar rezultatele vor fi cele care vor decide soarta italianului.
„În viaţă atârni de rezultate. Să aibă rezultate şi va semna un nou contract! Noi vrem să avem o colaborare cât mai lungă. Sper să revigoreze echipa şi să ne bucurăm de cât mai multe succese“, a adăugat managerul general al grupării din Bănie, care vrea ca Napoli să depăşească la cârma Universităţii performanţele altor conaţionali ai săi care au activat în Liga I, Zenga, Bergodi, Landi sau Pedrazzini.

Nicolo Napoli, condiţionat de rezultate

Şi Napoli este conştient de faptul că rezultatele vor vorbi pentru el, dar a precizat că a venit cu sufletul deschis la Craiova şi vrea să facă tot ce e omeneşte posibil pentru ca lucrurile să meargă bine.
„Sunt foarte fericit că m-am întors după trei ani la Craiova. Ştiu că se aşteaptă multe de la mine. Am înţeles că echipa este tânără, cu jucători buni. Voi încerca tot ce este posibil să obţin rezultate. Am venit aici cu dragă inimă şi vreu să lucrez cât mai bine“, a anunţat Napoli, care a precizat că are încredere în patronul echipei, de la care a primit mână liberă.
Italianul nu vrea să se mai gândească la precedenta experienţă la Universitatea. „În 2004 a fost altceva. Atunci mi s-a lăsat puţin timp şi altele au fost cauzele pentru care am fost dat afară. Nu a fost vorba de echipă. Nu vreau să mă mai gândesc însă la ce a fost, ci doar la viitor. Acum există toate premisele să fie bine“, a spus fostul fundaş al lui Juventus Torino, declaraţia sa fiind completată de Mititelu: „Universitatea a scăpat de un blestem prin venirea lui Napoli şi sunt convins că lucrurile vor merge“.

Italianul cere răbdare

Lui Nicolo Napoli nu i s-a stabilit un obiectiv clar, importante fiind rezultatele, dar mai ales jocul echipei. „La echipă este nevoie, în primul rând, de rezultate. Dar nu va fi un capăt de ţară dacă nu vom prinde un loc în primele şase, de exemplu, ca să mergem în cupele europene. În cazul în care echipa va juca bine, chiar dacă vor mai fi şi sincope din diverse motive, nu are rost să schimbăm antrenorul“, a precizat Ilie Balaci.
Napoli ştie că nu poate face minuni peste noapte şi a cerut răbdare. „Ar fi bine să nu ne grăbim, pentru că nu pot face minuni. Voi vedea în aceste zile care este starea fizică şi psihică a jucătorilor şi apoi voi decide ce vom face. Pe unii dintre ei îi cunosc pentru că i-am pregătit o săptămână la Caracal. Oricum, jucătorii trebuie să asculte de directivele antrenorului, pentru că suntem toţi în aceeaşi barcă“, a afirmat italianul.

Jerry Gane, secund

Acesta a precizat că îşi va începe treaba la Ştiinţa cu un preparator fizic, este vorba despre italianul Urbano Lega, care a lucrat cu Landi la FC Naţional, săptămâna viitoare urmând să-şi aducă un secund. Napoli va colabora şi cu antrenorul cu portarii Ştefan Crişan, dar şi cu instructorul german de fitness Thomas Korompai.
Împreună cu Lega, Nicolo Napoli a condus aseară prima şedinţă de pregătire a alb-albaştrilor, programată pe stadionul „Ion Oblemenco“, unde surpriza a fost noul antrenor secund, în persoana fostului atacant al Universităţii, Ionel Tersinio Gane. Jerry i-a luat astfel locul lui Daniel Mogoşanu, care a fost trecut în funcţia de director de competiţii. La antrenamentul de aseară şi-a făcut apariţia şi australianul Michael Baird, rechemat la echipă.

Steliştii pierd teren

La finalul conferinţei de presă, Adrian Mititelu a anunţat că vor avea loc numiri şi în cadrul staff-ului administrativ. Vicenţiu Neagoe, fost membru al galeriei alb-albastre, în prezent ziarist la un cotidian bucureştean, a fost numit director executiv adjunct.
Neagoe, dorit de mai multe luni la Craiova, ar trebui să fie interfaţa dintre club şi suporteri, dar şi să se ocupe de deplasările echipei şi de cantonamente. Mititelu a precizat că va anunţa noile numiri în staff-ul administrativ prin fax şi că a apelat la „Vice“ pentru a nu mai spune lumea că are doar stelişti în staff.
În plus, surse din cadrul clubului Universitatea susţin că finanţatorul n-a renunţat la ideea de a-l aduce pe Ovidiu Stîngă înapoi, deşi, după ultima experinţă trăită în Bănie, „Olandezul“, care aşteaptă să-i nască soţia, nu mai vrea să audă de Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

35 COMENTARII