14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Mutu a obosit

Atacantul Fiorentinei a fost menajat la primul antrenament al naţionalei României, efectuând doar câteva mişcări de stretching sub comanda preparatorului fizic.

Cel mai în formă jucător român al momentului, Adrian Mutu, s-a pregătit separat de colegii de la echipa naţională, la primul antrenament efectuat luni, înaintea întâlnirii cu Olanda, din Grupa G a preliminariilor Campionatului European din 2008.
Mutu a ieşit pe teren odată cu restul coechipierilor, la ora 18.30, însă nu a efectuat turele de alergare din debutul şedinţei de pregătire. El a început antrenamentul cu câteva şuturi la poartă, iar apoi a discutat aproximativ 20 de minute cu preparatorul fizic, sub comanda căruia a efectuat uşoare mişcări de stretching. Adrian Mutu a părăsit antrenamentul după 30 de minute şi a mers la refacere.
Surse din anturajul naţionalei României au dezvăluit că „Briliantul“ acuză o stare de oboseală accentuată, staff-ul medical împreună cu antrenorul Victor Piţurcă hotărând să-l menajeze câteva zile pe atacantul Fiorentinei.

Tamaş şi Chivu s-au antrenat normal

Fundaşii centrali Gabriel Tamaş (AJ Auxerre) şi Cristian Chivu (Inter Milano), care au acuzat probleme medicale la meciurile disputate la sfârşitul săptămânii trecute la echipele de club, s-au pregătit cot la cot cu restul coechipierilor. Primul antrenament al naţionalei a fost lejer, cu alergări uşoare, stretching şi şuturi la poartă. După aproximativ o oră şi zece minute, căpitanul Cristian Chivu a părăsit antrenamentul, s-a urcat într-o maşină a FRF şi a plecat de la stadionul „Farul“, nu înainte de a se fotografia cu câţiva copii care l-au aşteptat la ieşirea de la vestiare.
Ultimii jucători rămaşi pe teren au fost portarul Marius Popa şi atacanţii Ciprian Marica şi Daniel Niculae, ultimii doi şutând la poartă sub îndrumarea selecţionerului Victor Piţurcă şi încheind antrenamentul în jurul orei 19.50.

Zece jucători noi în lotul tricolor

Naţionala de fotbal a României are zece jucători noi în lotul pentru partida de sâmbătă cu Olanda în comparaţie cu meciul tur, scor 0-0 la Rotterdam, în timp ce batavii au convocat numai cinci fotbalişti neincluşi în echipa din confruntarea din luna martie.
Marius Popa, George Ogăraru, Petre Marin, Cristian Chivu, Marius Constantin, Ovidiu Petre, Andrei Mărgăritescu, Nicolae Dică, Gigel Bucur şi Florin Bratu sunt jucătorii pe care selecţionerul Victor Piţurcă i-a inclus în lotul pentru meciul cu Olanda de sâmbătă, dar care n-au făcut parte din partida cu naţionala batavă din aceleaşi preliminarii, disputată în luna martie.
Antrenorul Olandei, Marco van Basten, i-a inclus în lotul pentru meciul de sâmbătă pe Mario Melchiot, Andre Ooijer, Hedwiges Maduro, Robin van Persie şi Ruud van Nistelrooy, jucători care n-au fost selecţionaţi pentru meciul din martie cu România.
Cristian Chivu, Nicolae Dică şi Ovidiu Petre au fost indisponibili pentru partida din martie, în compania Olandei, fiind accidentaţi.
Ruud van Nistelrooy a revenit în august la echipa naţională a Olandei după ce în ianuarie 2007 a anunţat că se retrage.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS