11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVâlcencele vor în Liga Campionilor

Vâlcencele vor în Liga Campionilor

Doar o săptămână a trecut de când handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au ridicat deasupra capului Supercupa Europei, trofeul pentru care s-au bătut cele mai bune patru formaţii ale sezonului trecut. După o pauză de şapte ani, gruparea chimistă vrea din nou „la masa bogaţilor“, adică în grupele Ligii Campionilor, competiţie ale cărei semifinale vrea să le atingă. Primul pas va fi însă turneul preliminar, care va fi găzduit de Sala „Traian“, la sfârşitul acestei săptămâni. Principala adversară a elevelor lui Tadici este Byasen Trondheim, echipă pe care au învins-o şi în finala ediţiei trecute a Cupei Cupelor.
Steluţa Luca şi compania va juca astăzi primul meci al turneului de accedere în grupele principale, în compania unei formaţii necunoscute din Portugalia, Madeira. Problema învingătoarei nu se poate pune în nici un caz, dar oltencele vor încerca să se impună la o diferenţă cât mai mare de goluri. Golaverajul ar putea fi important în cazul în care Oltchim şi Byasen termină la egalitate meciul direct de duminică. În cealaltă partidă a zilei, norvegiencele de la Byasen au viaţă şi mai uşoară în faţa reprezentantei Belarusului, BNTU-Belaz Minsk. Ambele partide vor fi transmise în direct la Sport.ro.
„Venim după un examen important, Supercupa Europei, şi ne aşteaptă unul şi mai important, accederea în Liga Campionilor. Sunt optimist, dar toată lumea trebuie să ştie că ne va fi foarte greu în meciul cu Byasen. Vor fi, practic, faţă-n faţă echipele naţionale ale României şi Norvegiei, va fi o confruntare pe viaţă şi pe moarte. Le cunoaştem bine şi ne cunosc bine, având în vedere că noi am făcut numai un transfer, iar ei două, faţă de finala Cupei Cupelor din sezonul trecut. Noi avem avantajul propriului teren, iar ei pe al experienţei din Liga Campionilor, acolo unde joacă de ani buni. Sperăm să avem din nou aproape de noi publicul spectator, este important pentru fete să fie susţinute în permanenţă“, a spus Gheorghe Tadici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS