10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGladiatorul Cristi Firică este dublu campion naţional

Gladiatorul Cristi Firică este dublu campion naţional

Toţi cei 11 arbitri din concursul open de la Reghin (rezervat tuturor categoriilor de greutate) l-au dat câştigător pe culturistul craiovean. Firică a mai câştigat titlul de campion naţional la +80 kg şi medalia de argint la perechi, împreună cu vâlceanca Mihaela Pasăre.

În urmă cu două luni, clubul de culturism Gladiator Gym – Armata Craiova a realizat un transfer reuşit, „repatriindu-l“ de la Farul Constanţa pe craioveanul Cristian Emanuel Firică, de 28 de ani. Primul concurs sub culorile cluburilor din Bănie a fost un succes pentru sportivul pregătit de maestrul Costel Torcea. Sportivul, care avea deja în palmares o medalie de argint şi una de bronz, a făcut furori la Campionatul Naţional de culturism, desfăşurat în week-end-ul trecut la Reghin, obţinând trei medalii. Două dintre acestea au fost titluri naţionale, la categoria 80 de kilograme şi în concursul open, iar una a fost de argint, la perechi. Firică a devenit „campionul campionilor“ la culturism, impunându-se în concursul open, rezervat tuturor categoriilor de greutate.

Torcea: Mă poate depăşi

Antrenorul Costel Torcea a mărturisit că a avut foarte mari emoţii pentru elevul său, deşi acesta s-a impus detaşat faţă de ocupantul locului secund: „Ştiam de ce este capabil Firică şi tot ce îmi doream în ziua concursului era să-şi confirme valoarea şi să aibă o formă cât mai bună. Nu mi-a înşelat aşteptările şi sunt mândru de el“. Multiplu campion naţional de culturism, campion balcanic şi medaliat la competiţii europene şi mondiale, Torcea spune că Firică are şanse mari să-l întreacă: „Din 2001 se pregăteşte cu mine, este un băiat talentat, căruia îi prevăd un viitor frumos. Va avea un cuvânt de spus în culturismul naţional. Este serios şi foarte ambiţios. A suferit o accidentare, dar a revenit în circuit, la cel mai înalt nivel. În urmă cu opt ani, am cucerit titlul de campion naţional absolut. Zicea lumea că este cel mai important rezultat al unui sportiv din Oltenia la culturism. Am adus trofeul în vitrina celor de la Farul Constanţa, dar Firică, datorită oamenilor de la Gladiator Gym şi Armata, a concurat pentru Craiova, deci rezultatul lui este acum cel mai important“. Tot în cadrul concursului de la Reghin, Alexandru Ştefîrţă, de la Gladiator Gym – Armata, a ocupat un nesperat loc cinci la categoria +90 kg. Alt craiovean, Daniel Chivu, legitimat la Farul Constanţa, a devenit campion naţional la 85 kg.

Craiova, locul doi pe ţară

Într-un clasament intern neoficial pe 2007, Gladiator Gym – Armata, club înfiinţat anul trecut, ocupă un onorant loc doi, cu patru medalii de aur şi două de argint. „Dacă vom beneficia de atenţia care ni s-a acordat până acum de cele două cluburi, vom continua să obţinem medalii. La anul, eu împreună cu Firică şi Alina Duţă vom participa la Campionatul European şi sper să facem o treabă bună“, a încheiat Torcea, care a adus şi el în vistieria clubului craiovean în 2007 două medalii de aur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII