10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPuncte pentru zile negre

Puncte pentru zile negre

Chiar dacă mai mulţi fotbalişti de la Pandurii – Păcurar, Djapka, Vancea, Adi Popescu şi Piţurcă – sunt indisponibili, din cauza problemelor medicale, pentru partida de la Piatra Neamţ, încrederea în victorie a oficialilor clubului din Târgu Jiu nu a scăzut. Gruparea gorjeană trebuie să adune cât mai multe puncte din următoarele trei jocuri cu Ceahlăul, Farul şi Poli Iaşi, considerate abordabile, mai ales că pe „Municipal“ vor veni CFR Cluj (etapa a X-a), Dinamo (etapa a XI-a) şi Rapid (etapa a XIII-a). „Obligatoriu trebuie să batem la Piatra Neamţ. Abordăm orice meci la victorie, mai ales că urmează patru etape în care lucrurile sunt destul de încurcate. Trebuie să acumulăm cât mai mult din cele trei partide care mai sunt până la jocul cu CFR Cluj“, a spus vicepreşedintele clubului Pandurii, Viorel Temelescu.
Acesta susţine că antrenorul Ceahlăului, Viorel Hizo, ar putea fi demis în cazul în care ar pierde jocul cu Pandurii. „După meciul cu noi este posibil ca postul său să fie pus în discuţie. Suntem în etapa a 7-a, iar Ceahlăul are doar şase puncte şi după meciul cu noi în mod sigur tot cu şase va rămâne. Problema este că orice club are un contract cu antrenorul şi, după câte ştiu eu, Hizo trebuia să acumuleze 10-12 puncte în primele şapte etape“, a spus Temelescu.

„S-ar putea să joc cu Ceahlăul“

Naţionala de tineret a Coastei de Fildeş, cu „pandurul“ Constant Djapka printre titulari, a mai făcut un pas spre Olimpiada de la Beijing, după ce a învins Mali cu scorul de 3-1. „A fost greu, foarte greu pentru că Mali a chemat toţi jucătorii profesionişti care joacă în campionatele din Europa. Avem şanse foarte mari să ne calificăm la olimpiadă“, a declarat „Costel“.
Acesta a revenit la Târgu Jiu accidentat, însă speră să facă parte din primul unsprezece al meciului cu Ceahlăul. „Am o durere la picior, dar cred că după o zi de repaos va fi bine. Eu sunt încrezător că pot să joc în meciul cu Ceahlăul Piatra Neamţ“, a mai spus ivorianul. Djapka s-a amuzat teribil după ce a aflat că a fost evaluat la un milion de euro de preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, şi nu a dorit să facă nici un comentariu pe seama unui eventual transfer al său în pauza competiţională.  
Ivorianul nu ţinteşte vreun transfer la „granzii“ campionatului românesc, visul său fiind acela de a-l înlocui pe Roberto Carlos la Real Madrid. „Nu mă tentează să joc la una dintre echipele importante din România, Steaua, Dinamo sau Rapid. Mi-aş dori să joc în Spania, la Real Madrid. Acesta este visul meu. Aş putea să-l înlocuiesc pe Roberto Carlos, modelul meu“, a precizat Djapka.

Neagoe se şcoleşte la AS Roma

Pentru a absolvi cursurile PRO ale Şcolii Federale de Antrenori, Eugen Neagoe trebuie să facă practică la unul dintre cluburile mari din Europa, alegând AS Roma, fosta echipă a lui Cristi Chivu. „O să plec după meciul nostru cu Farul Constanţa, pe 22 septembrie, şi o să asist la două antrenamente ale celor de la AS Roma şi la derbiul lor cu Juventus“, a spus Neagoe. Acesta se simte onorat să ia lecţii de la Luciano Spalletti, mai ales că s-a declarat în dese rânduri un admirator al fotbalului italian. „Fotbalul italian este, poate, cel mai puternic din lume, aşa că este o onoare să merg acolo pentru a vedea metodele de pregătire ale lui Luciano Spalletti“, a spus „Geană“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS