22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLăcătuş regretă că nu a antrenat Ştiinţa

Lăcătuş regretă că nu a antrenat Ştiinţa

„Fiara“ a afirmat că derbiul Universitatea – UTA este deschis oricărui rezultat, el dorindu-şi ca „Bătrâna Doamnă“ să facă un joc bun la Craiova.

 – Înţeleg că aveţi unele probleme de lot pentru meciul de sâmbătă, cu Universitatea. Care ar fi acestea, ce jucători sunt accidentaţi şi incerţi?
 – Sunt problemele echipei mele, iar sâmbătă voi vedea ce formaţie trimit în teren. Şi atunci veţi vedea şi voi, ziariştii curioşi din Craiova, echipa mea. Acum aş putea să vă mint, iar apoi mi-aţi reproşa.
 – Am citit în presă că doi-trei jucători sunt accidentaţi, iar alţi trei ar fi incerţi. În condiţiile astea, ar putea redebuta în fotbalul românesc, sub culorile echipei UTA, fostul jucător al Universităţii, Cornel Frăsineanu?
 – Nu pot să răspund nici la această întrebare. Până sâmbătă mai este timp. Frăsineanu este legitimat pentru UTA, este şi apt, l-am folosit o repriză în amicalul din Serbia, dar o decizie în privinţa lui o voi lua la timpul potrivit. Altfel, nu insistaţi, mai ales că pretindeţi că aţi aflat din presă cu ce probleme de lot m-aş confrunta.
 – Cum vi se pare meciul de sâmbătă de la Craiova, riscaţi un pronostic?
 – Nici când am fost jucător nu am oferit pronosticuri, nici acum n-o fac. O partidă între două echipe care au nevoie de puncte nu poate fi decât una încrâncenată, interesantă şi deschisă oricărui rezultat. Respect Universitatea Craiova, dar mi-aş dori ca sâmbătă UTA să facă un joc bun la Craiova, iar rezultatul să fie pe măsura acestei evoluţii. Rămâne însă să vedem ce iese pe teren, unde este posibil orice.

„Nu joc cu sabia deasupra capului“

 – Presa a scris că în următoarele două partide ale arădenilor, cu Universitatea şi Steaua, vă jucaţi postul de antrenor la UTA, ce ziceţi?
 – Nu mă interesează ce scrie presa, eu vreau să îmi fac în linişte meseria de antrenor, nu comentez speculaţiile din ziare. Sincer, nici nu am citit aşa ceva. Îmi fac meseria aşa cum ştiu eu mai bine, iar aprecierile asupra muncii mele le fac acţionarii clubului, conducătorii, nu unii ziarişti. În plus, fotbalul din România nu a început cu Marius Lăcătuş şi nici nu se va termina cu mine. Oricum, eu ştiu că nu am făcut compromisuri, ca atare nu mă îngrijorează ce gândesc unii şi alţii în presă. Nu joc cu nici o sabie deasupra capului, aşa cum se insinuează.
 – Aţi fost, pentru aproape o oră, antrenorul Universităţii Craiova. Regretaţi acel moment din februarie 2004, adică faptul că n-aţi rămas antrenorul oltenilor?
 – N-am fost antrenorul Universităţii atunci deoarece nu semnasem nimic, ci doar discutasem în principiu aceasta. Fusesem de acord să preiau conducerea tehnică a Ştiinţei, ca antrenor principal, şi urma să discutăm concret semnarea unui eventual contract între mine şi club. Mai departe ştiţi ce s-a întâmplat, neavând absolut nici o vină, eu fiind rugat să vin la Craiova de finanţatorul de atunci. Şi, ca să răspund la întrebare: da, regret că nu am semnat un contract atunci cu Universitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII