10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEgali şi în amical

Egali şi în amical

Formaţia Pandurii Târgu Jiu a încheiat la egalitate, 1-1, amicalul cu „U“ Cluj, acelaşi scor consemnându-se şi în prima etapă a Ligii I, atunci când s-au mai întâlnit cele două formaţii.   

Scenariul primei întâlniri oficiale pe scena primei divizii dintre gruparea gorjeană şi „şepcile roşii“ s-a repetat şi în amicalul susţinut la Simeria. Echipa lui Neagoe a deţinut iniţiativa în prima parte, când a fructificat o şansă de gol prin Stromajer, fiind egalată de clujeni pe finalul jocului, prin execuţia lui Olah. „Geană“ a trimis în teren următorul „unsprezece“: Bălăeţ – Popete, Rus, Rusu, Dragomir – Voicu, Stângă, Vătavu, Orac – Vintilescu, Stromajer, ultimul ratând o imensă ocazie în debutul partidei, când a luftat în şase metri, cu poarta goală, în urma unei respingeri în faţă a portarului Martin Tudor. Totuşi, slovenul s-a revanşat în minutul 21, când a înscris cu capul, la colţul lung, în urma unui corner. Popete şi Vătavu au avut şansa majorării avantajului, însă şuturile lor au fost imprecise.
La reluare, Popete, Rus, Dragomir, Voicu, Orac şi Vintilescu au rămas la cabine, fiind înlocuiţi de Mândrean, Chibulcutean, Jackson, Vasilache, Iordache şi Liviu Mihai, iar Vătavu i-a lasat locul lui Dedu, în minutul 54. Fostul jucător al „pandurilor“, Nemaja Jovanovic, a fost foarte activ, însă nu a reuşit să marcheze în două rânduri. Egalarea a venit cu patru minute înainte de final din bocancul lui Olah, care a trimis o torpilă la colţul lung, în urma unei faze colective a clujenilor. La meci au asistat aproximativ 500 de spectatori, majoritatea localnici, care au înfruntat ploaia pentru a urmări  înfruntarea dintre două reprezentate ale Ligii I.

Şase absenţi în tabăra gorjenilor

Căpitanul „pandurilor“, Alexandru Păcurar, nu a fost folosit de antrenorul Eugen Neagoe în amicalul cu Universitatea, fiind menajat, ex-clujeanul acuzând probleme medicale în ultimele zile. Păcurar s-a antrenat separat, la fel ca Vancea şi Piţurcă, în continuare indisponibili, în timp ce Adi Popescu, cu fractură de peroneu, este scos din joc pentru o perioadă mai lungă de timp.
„Geană“ nu a putut conta în acest meci nici pe internaţionalii Adnan Guso şi Constant Djapka, ambii fiind convocaţi la naţionalele Bosniei, respectiv Coastei de Fildeş, care au disputat meciuri importante în week-end. Tehnicianul gorjenilor s-a declarat mulţumit de faptul că toţi elevii săi au încheiat meciul valizi din punct de vedere fizic, în condiţiile în care are deja patru jucători accidentaţi.
„Cred că a fost un antrenament reuşit pentru ambele echipe. A fost un joc bun, au fost şi goluri şi important este că nici un jucător nu s-a accidentat. Atât ne mai trebuia, să se mai lovească vreun fotbalist când suntem în plin campionat. Nu m-a interesat în mod deosebit rezultatul, am urmărit să ne facem antrenamentul şi să rulez toţi jucătorii apţi din punct de vedere fizic“, a spus Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS