16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBoldici mizează pe victoria României la Minsk

Boldici mizează pe victoria României la Minsk

Gabi Boldici (foto) a afirmat că naţionala noastră este favorită în disputa cu Belarusul, dar meciul trebuie tratat cu atenţie, gazdele putând deveni incomode.

 – Subiectul acestei săptămâni fotbalistice este meciul de la Minsk, Belarus – România. Ca unul care vă aflaţi în mijlocul tricolorilor, ce pronostic oferiţi?
 – Zic că, în ciuda faptului că nu este un meci foarte uşor, România va câştiga. Nu vreau să fac declaraţii aiurea, dar Belarusul nu este o pradă uşoară, mai ales la ei acasă. Sper însă că echipa noastră naţională să tranşeze în favoarea ei acest joc, să contabilizăm încă trei puncte şi astfel să ne menţinem în cursa pentru calificarea la EURO 2008.

Belarus – Bulgaria, un meci cu cântec

 – Dacă privim clasamentul şi ne reamintim de rezultatele de până acum ale celor două naţionale, România este favorită clar în meciul de la Minsk…
 – Aşa este, sunt de acord, dar… Ca de obicei, în fotbal mai există şi unele probleme care pot să apară când îţi este lumea mai dragă. Am vizionat, alături de tricolori, meciurile Belarusului, ne-am documentat despre jocul lor. Am văzut însă cel puţin un meci cu cântec, Belarus – Bulgaria 0-2, nu intru în detalii, dar Belarusul a luptat pentru altcineva în grupă.
 – Adică?
 – Nu trebuie să credem că dacă Bulgaria a bătut Belarusul la Minsk asta înseamnă că gazdele ar fi o formaţie slabă… A fost, cum spuneam, o partidă cu cântec. Sunt doar speculaţii, nu-i problema mea, dar vreau să spun că Belarusul poate fi, la o adică, un adversar incomod.
 – Cum este moralul tricolorilor?
 – Totul este OK, jucătorii sunt conştienţi de importanţa jocului din această sâmbătă. Este clar că la Minsk nu există altă variantă decât victoria!

Chivu nu este afectat de ce a scris presa din Italia

 – Cum este moralul lui Cristi Chivu, criticat de presa din Italia pentru prestaţiile modeste de la Inter? El ce zice, aşa, în particular?
 –  Cristi a avut o răceală puternică şi probabil că şi asta l-a afectat foarte mult. Nu este nici o problemă pentru el cu acomodarea. Joacă în campionatul italian de patru ani, ce probleme de acomodare să aibă? Sigur că la Inter, ajuns în această vară, pentru început a avut şi unele evoluţii mai puţin convingătoare, dar este ceva momentan. El este un fotbalist valoros, cerebral, nu cred că ar putea avea probleme. A venit liniştit la echipa naţională, nu îl afectează ce scrie presa, este acelaşi jucător ca şi până acum. Credem în Cristi, ne bazăm pe el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS