11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSevilla a impresionat şi la Atena

Sevilla a impresionat şi la Atena

Aşa cum era de aşteptat, Sevilla s-a calificat în grupele Ligii Campionilor şi va fi una dintre adversarele Stelei. După ce câştigaseră în tur cu 2-0, spaniolii s-au impus şi la Atena cu 4-1.

FC Sevilla s-a prezentat la returul cu AEK Atena din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, amânat din cauza decesului fundaşului Antonio Puerta, fără mai mulţi titulari. La adăpostul avantajului din tur (2-0), spaniolii au început meciul în propria jumătate de teren şi i-au aşteptat pe eleni să atace. „Galben-negrii“ au asaltat poarta lui Palop în primele cinci minute, dar au fost periculoşi doar la un şut-centrare de pe partea dreaptă. În minutul 6, portarul brazilian al grecilor, Moretto, a degajat greşit o minge, iar spaniolii au fost la un pas de gol. Rivaldo a fost apoi aproape de deschiderea scorului la două lovituri libere, iar Sevilla a replicat prin Kerzhakov, care a şutat în bară. În minutul 30, a început coşmarul pentru AEK. Daniel Alves a fost faultat în careul de 16 metri, iar Luis Fabiano a transformat penaltiul dictat de arbitru. În acel moment, grecii aveau nevoie de patru goluri pentru a se califica, la această „bornă“ ajungând însă adversara lor.

Spaniolii au condus cu 3-0 la pauză

În minutul 40, Sevilla a lovit din nou, Keita reluând în plasă centrarea perfectă a lui Daniel Alves. În ultimul minut al primei reprize, Luis Fabiano a reuşit „dubla“, cu o lovitură de cap. Repriza secundă a fost mai săracă în faze de poartă, dar s-au marcat totuşi două goluri. Mai întâi, rusul Kerzhakov a marcat după o eroare a apărătorilor lui AEK şi a dus scorul la 4-0 (’54), iar apoi formaţia greacă a redus din handicap prin Rivaldo (’81), din penalti. În minutul 67, AEK mai beneficiase de o lovitură de la 11 metri, care a fost irosită de Manduca. Sevilla s-a impus cu scorul general de 6-1 şi va juca pentru prima dată în istoria sa în grupele Ligii Campionilor, alături de Arsenal Londra, Steaua Bucureşti şi Slavia Praga. AEK Atena va evolua în Cupa UEFA, adversara ei fiind Red Bull Salzburg.

„Am ştiut să ne facem meciul uşor“

Juande Ramos, antrenorul echipei FC Sevilla, şi-a lăudat jucătorii pentru modul în care au jucat în returul cu AEK Atena. „Meciul a fost uşor pentru că jucătorii mei şi l-au făcut uşor. În primele minute, AEK a încercat să pună presiune şi să înscrie rapid un gol. Nu au reuşit, iar noi am devenit tot mai periculoşi şi am reuşit să înscriem. Apoi AEK a înţeles că trebuie să înscrie patru goluri pentru a se califica şi a lăsat garda jos, lucru ce ne-a permis să înscriem celelalte goluri“, a spus Ramos, care la Atena l-a lăsat pe banca de rezerve pe golgheterul echipei, Kanoute.
Antrenorul andaluzilor a ţinut să precizeze că această calificare în grupele Ligii Campionilor era tot ce-i mai lipsea Sevillei pentru a deveni o echipă cu adevărat mare. „Sevilla trebuia să facă un pas înainte şi acesta era Liga Campionilor. Am jucat ultimele două sezoane în Cupa UEFA, unde am ieşit campioni. De acum ne vom concentra pe noua competiţie. Vom vedea dacă putem fi şi în Ligă la fel de competitivi ca în Cupa UEFA. Toată lumea se amăgeşte că avem o grupă accesibilă, dar în Europa nici o partidă nu este uşoară“, a ţinut să precizeze Ramos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS