12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFavoritele au debutat în forţă

Favoritele au debutat în forţă

Selecţionatele Germaniei, vicecampioană europeană en-titre, Franţei, medaliată cu bronz în 2005, Spaniei, ţara gazdă, şi Greciei, campioana europeană en-titre, au debutat cu victorii la turneul final din Spania.

De la începutul acestei săptămâni şi până pe 16 septembrie, iubitorii baschetului de pe Bătrânul Continent se vor delecta cu partidele de la Campionatul European din Spania. La ediţia din acest an participă 16 formaţii, împărţite în patru grupe a câte patru echipe, Grupa A fiind compusă din Grecia, Israel, Rusia şi Serbia, Grupa B – Croaţia, Letonia, Portugalia şi Spania, Grupa C – Cehia, Germania, Lituania şi Turcia, iar Grupa D – Franţa, Italia, Polonia şi Slovenia.
Aşa cum era de aşteptat, favoritele la titlul european – Germania, Franţa, Spania şi Grecia – au debutat cu victorii la turneul final din Spania, chiar dacă unele dintre acestea au avut ceva emoţii în faţa unor adversare mai prost cotate. A fost cazul Germaniei, care, cu toate că l-a avut în mare formă pe Dirk Nowitzki (35 de puncte şi 11 recuperări), a avut nevoie de o repriză de prelungiri pentru a se desprinde de Cehia, scorul final fiind 83-78. Nici Franţa nu a avut viaţă uşoară cu Polonia, naţionala „cocoşului galic“ având nevoie din plin de inspiraţia lui Tony Parker (16 puncte, patru recuperări şi patru pase decisive) pentru a anula cele 19 puncte reuşite de Adam Wojcik şi a se impune cu scorul de 74-66.

Grecii şi spaniolii s-au distrat cu adversarele

În ciuda diferenţei relativ mici, 76-66, Grecia a trecut fără probleme de selecţionata Israelului, conducând în permanenţă pe tabela de marcaj. În ciuda meciului bun făcut de reprezentativa elenă, care s-a remarcat prin jocul colectiv, cei mai buni jucători de pe teren au fost din tabăra adversă, mai precis Yotam Halperin, autor a 20 de puncte şi şase pase decisive, şi Meri Tapiro, opt recuperări şi şase pase decisive.
Încurajată frenetic de publicul spectator, reprezentativa gazdelor, Spania, s-a distrat cu vecina Portugalia, învingând-o categoric, scor 82-56. Jocul a fost dominat copios de iberici, remarcaţii partidei fiind vedetele Pau Gasol (19 puncte şi trei pase decisive), Marc Gasol, Jose Calderon, Carlos Cabezas şi Sergio Rodriguez.
În celelalte meciuri din prima zi a Europenelor de baschet masculin din Spania, Rusia a învins Serbia cu 73-65, Letonia a dispus de Croaţia cu 85-77, Lituania a surclasat Turcia cu 85-69, iar Slovenia a învins surprinzător Italia, cu scorul de 69-68, după un coş de trei puncte reuşit în ultima secundă de Lakovic.
Iată programul meciurilor din ziua a doua: Rusia – Israel, Grecia – Serbia (Grupa A), Croaţia – Portugalia, Spania – Letonia (Grupa B), Lituania – Republica Cehă, Germania – Turcia (Grupa C), Franţa – Italia, Slovenia – Polonia (Grupa D).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS