10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFără Mutu, Marica şi Petre

Fără Mutu, Marica şi Petre

La prima şedinţă de pregătire programată de Victor Piţurcă înaintea meciului de sâmbătă cu Belarus, din preliminariile Euro 2008, selecţionerul nu i-a avut la dispoziţie pe Adrian Mutu, Ciprian Marica şi Florentin Petre. Aceştia au făcut joncţiunea cu lotul ieri şi au luat parte la antrenamentul de aseară.
Pe terenul de la Mogoşoaia, Piţurcă a avut la dispoziţie 19 dintre tricolori, dar i-a menajat la antrenamentul care a durat aproximativ o oră şi 30 de minute pe Dică, Nicoliţă, Codrea, Ovidiu Petre şi Dorinel Munteanu, care au efectuat doar încălzirea.
Antrenamentul a cuprins alergări uşoare, exerciţii de streching, cunoscutul „5 contra 2“, în timpul căruia Piţurcă a insistat ca jucătorii să paseze dintr-o singură atingere şi, în final, un joc-şcoală pe o treime de teren. În acest timp, cei doi portari, Lobonţ şi Coman, s-au pregătit separat.
Victor Piţurcă şi-a încurajat elevii să tragă cât mai mult la poartă, cel mai bun la acest capitol dovedindu-se fundaşul stânga al echipei Şahtior Doneţk, Răzvan Raţ, care a reuşit mai multe goluri, printre care şi unul spectaculos, la vinclu, impresionându-l pe căpitanul Cristian Chivu, care i-a strigat: „Să dai aşa şi sâmbătă!“.
Alături de jucători s-a antrenat şi directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, fostul internaţional participând inclusiv la miuţa din final.
În timpul desfăşurării antrenamentului de luni seară, cei 19 jucători au efectuat un test de transpiraţie (sweat-test) pentru firma de băuturi energizante Gatorade. Fiecare fotbalist a avut aplicat câte un patch (un plasture special) pe braţ şi pe piept, care indică gradul de deshidratare în urma expunerii la efort. Testele făcute luni de tricolori vor fi trimise în SUA, urmând ca peste două săptămâni să sosească rezultatul analizelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS