10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFC Drobeta merge mai departe

FC Drobeta merge mai departe

O singură echipă, FC Drobeta Turnu Severin, va reprezenta Oltenia în faza a VI-a a Cupei României, programată pe 26 septembrie, etapă în care vor intra în competiţie şi formaţiile din Liga I. Mehedinţenii şi-au câştigat acest drept după victoria cu 2-0 obţinută la Balş, în faţa echipei locale de liga a treia. După o primă repriză albă, trupa lui Marian Bucurescu a punctat de două ori prin Brajovici (’72-p, ’88), penaltiul din care severinenii au deschis scorul fiind contestat de gazde. „Nu au fost peste noi. Am avut mai multe ocazii, dar li s-a dat uşor un penalti şi de aici s-a rupt firul. Noi ne-am aruncat apoi în atac şi am fost penalizaţi pe final“, a explicat eşecul secundul formaţiei din Balş, Alin Trică.
La rândul ei, Minerul Motru a fost eliminată de Jiul Petroşani, după un meci cu scântei decis la loviturile de departajare. Oaspeţii au înscris primii prin Vădrariu (’77), Motru egalând cu cinci minute înainte de final, prin Nicoloff. Cu un om mai puţin din minutul 64, când Preoţescu a fost eliminat pentru cumul de catonaşe galbene, gazdele s-au ţinut bine şi în prelungiri, cu toate că Jiul a avut ocazia să se impună în ultimele secunde. În minutul 120, petroşenenii au obţinut un penalti, în urma unui fault al lui Bucăţea, jucător care a şi fost eliminat, spre nemulţumirea oficialilor de la Minerul Motru, care au pătruns pe teren pentru a cere socoteală centralului Marian Balaci. Penaltiul a fost însă irosit şi meciul a ajuns la loviturile de departajare, unde Jiul s-a impus cu 5-3, la Motru ratând Nicoloff şi Ceauşu.
Celelalte rezultate: Poli II Iaşi – FCM Bacău 1-2 (d.p.), FCM II Bacău – Delta Tulcea 2-0, CSM Râmnicu Sărat – FC Săcele 6-7 (la penaltiuri), FC Chitila – FC Braşov 0-5, Dodu Bucureşti – Prefab Modelu 1-5, Tricolorul Breaza – FCM Câmpina 4-1, Gloria Arad – Mureşul Deva 0-2, ACU Arad – FC Bihor 1-0, Sănătatea Cluj – Unirea Alba Iulia 3-2, FC Baia Mare – Arieşul Turda 2-0. Partidele, Concordia Chiajna – FC 2005 Argeş şi CS Otopeni – Progresul Bucureşti se vor disputa astăzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS