16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCostel se pregăteşte de Olimpiadă

Costel se pregăteşte de Olimpiadă

Constant Djapka ar putea fi primul fotbalist de la Pandurii Târgu Jiu calificat la Olimpiada de la Beijing, dacă naţionala Coastei de Fildeş învinge sâmbătă Mali.

Ivorianul Constant Djapka, zis „Costel“, este unul dintre cei mai iubiţi jucători ai echipei lui Neagoe, deşi a venit la Târgu Jiu în această vară. Spectatorii vibrează când acesta execută loviturile libere, savurează salturile de saltimbanc la golurile marcate de Pandurii şi apreciază efortul pe care-l depune Djapka de-a lungul unui meci. Aportul ofensiv al ivorianului este însemnat, acesta reuşind în primele cinci jocuri din acest sezon un gol, la Cluj, şi trei pase de gol, pentru Liviu Mihai în victoria cu Oţelul, pentru Stromajer cu Universitatea Craiova şi pentru Alin Rus, cu Gloria Buzău.
Djapka este mulţumit de evoluţia echipei şi de jocul său: „Ocupăm o poziţie bună în clasament, Pandurii este o echipă foarte bună, cu jucători modeşti şi toată lumea e mulţumită. Am marcat un gol şi am dat trei pase de gol. Este bine“, a spus Djapka. Acesta promite să-şi îmbunătăţească condiţia fizică, deşi nici acum nu stă rău la acest capitol. „Acum sunt pe gazolină, dar în câteva luni trec pe kerosen“, promite „Costel“.

Condescu i-a făcut cadouri

Alături de Adnan Guso, Constant Djapka este cel de-al doilea internaţional de la Pandurii Târgu Jiu, fiind convocat la naţionala de tineret a Coastei de Fildeş, care sâmbătă întâlneşte pe teren propriu naţionala statului Mali. Miza acestui joc este calificarea la Olimpiada de la Beijing 2008, Djapka sperând într-o victorie lejeră a naţionalei pentru care evoluează titular. „Este un meci uşor. Sper să dau un gol. Dacă batem ne asigurăm prezenţa la Olimpiada de la Beijing“, a spus Djapka, jucător care are 15 selecţii la lotul naţional şi un gol marcat.
Înainte de a onora convocarea la naţională, „Costel“ a primit din partea preşedintelui Marin Condescu materiale promoţionale ale clubului Pandurii, un fular, un minitop şi un calendar.

Posibil amical cu Universitatea Cluj

Pandurii Târgu Jiu se află în tratative cu ardelenii de la Universitatea Cluj pentru perfectarea unui joc amical la sfârşitul acestei săptămâni. Nici una dintre formaţii însă nu acceptă să joace pe terenul celeilalte, fiind preferată o soluţie de compromis. „Ei nu vor să vină la Târgu Jiu, noi nu vrem să mergem la Cluj. S-ar putea să jucăm la Deva, nu e nimic sigur“, a spus Neagoe.
Şi ziua este disputată de cele două formaţii, gorjenii preferând să joace duminică. Dacă „U“ Cluj va da astăzi un răspuns negativ oltenilor, atunci Neagoe va opta pentru un amical în compania formaţiilor gorjene din Liga a III-a, Minerul Motru sau Energia Rovinari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU