12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBriliantul a amuţit San Siro

Briliantul a amuţit San Siro

Mutu a fost din nou cel mai bun jucător al Fiorentinei şi, graţie lui, toscanii au obţinut un punct pe terenul deţinătoarei trofeului Ligii Campionilor, AC Milan.

Adrian Mutu şi-a arătat din nou clasa, de data aceasta pe una dintre cele mai cunoscute arene ale lumii, San Siro. „Briliantul“ a marcat golul Fiorentinei în partida încheiată la egalitate de toscani cu AC Milan, 1-1, în ultimul meci al etapei a doua a campionatului italiei. Internaţionalul român a punctat în minutul 55, după ce Kaka deschisese scorul în minutul 27.
Încă din minutul 5, când a fost oprit cu greu de Nesta în marginea careului de 16 metri, piteşteanul a început să pună probleme defensivei campioanei Europei. Au mai trecut patru minute şi Mutu a obţinut o lovitură liberă de la 20 de metri, irosită însă de Liverani, care a şutat prost. După un început bun de meci, datorat în special lui Mutu, care şi-a împins echipa, Milan a preluat iniţiativa şi a obţinut destul de uşor un penalti în minutul 27, când unul dintre veteranii gazdelor, Ambrosini, a fost jenat cu genunchiul de Dainelli. De la punctul cu var, nu a greşit ţinta Kaka.
Începutul reprizei a doua a aparţinut Fiorentinei, protagonistul acţiunilor grupării „viola“ fiind tot Mutu, care a şutat puţin pe lângă poartă în minutul 47. Insistenţa şi pofta de gol arătate de Mutu au dat roade în minutul 55, când Santana a centrat de pe partea stângă, iar românul a trimis cu capul în plasă la colţul lung. Mutu a mai fost aproape de gol în minutul 68, când şutul său din voleu a trecut milimetric pe lângă bară.

Cel mai bun de pe teren

Aşa cum s-a întâmplat de multe ori în sezonul trecut, şi la partida jucată de Fiorentina pe „San Siro“ din Milano, Mutu a fost desemnat cel mai bun jucător de pe teren. Agenţia Datasport, specializată în statistici fotbalistice, l-a notat pe român cu 7,5, în condiţiile în care nici un jucător de pe teren nu a reuşit să treacă de 6,5. „Mutu a pus în permanenţă în dificultate apărarea Milanului, cu driblingurile şi cu şuturile sale viclene. Golul marcat de Fiorentina este numai al său, chiar dacă fundaşii Milanului l-au lăsat parcă prea liber în careu“, a scris Datasport. Aceasta este a doua reuşită a lui Mutu în actuala ediţie a campionatului Italiei, el punctând şi în prima rundă, în meciul cu Empoli (3-1).
În stagiunea trecută, Mutu mai marcase două goluri Milanului, în partida din etapa a 16-a, încheiată la egalitate la Florenţa, scor 2-2.

„Ne-am maturizat“

După meciul de la Milano, Mutu a fost în centrul atenţiei presei italiene. Românul a declarat că Fiorentina s-a maturizat şi a răspuns cu modestie complimentelor pe care i le-au făcut reprezentanţii mass-media.
„Nu ştiu dacă Milan m-a tratat ca pe un jucător cu adevărat important. Dacă este aşa, înseamnă că apreciază munca pe care o fac eu. Sunt mulţumit de rezultatul de astăzi. Am atacat, nu cum fac alte echipe care vin pe «San Siro» şi nu sunt de acelaşi nivel cu Milan. Jocul nostru a mers bine. Ne-am maturizat cu toţii, s-au creat anumite automatisme în joc. Antrenorul a schimbat foarte puţine lucruri faţă de sezonul trecut şi ştim foarte bine ce trebuie să facem. Dacă sunt la fel de bun precum Kaka? Nu ştiu… Oricum, vă mulţumesc“, a declarat Mutu.

Mutu, lăudat e Prandelli

Cesare Prandelli, antrenorul echipei Fiorentina, l-a lăudat pe atacantul Adrian Mutu după ce a marcat golul egalizator în meciul cu AC Milan, scor 1-1, disputat luni seară, în etapa a doua din Serie A.
Prandelli a spus că este mulţumit de maturitatea arătată în joc de Adrian Mutu şi de coechipierii acestuia. „Jocul nostru s-a schimbat în a doua repriză. După prima parte a jocului ne-am spus că, dacă vom continua la fel, probabil vom primi şi al doilea gol, aşa că am atacat mai mult. Adversarii noştri au avut câteva contraatacuri, dar când joci cu AC Milan trebuie să îţi păstrezi adversarul cât mai departe de poarta ta. Mutu aduce un plus de valoare echipei, are clasă şi caracter. Are o viziune foarte bună şi suntem foarte fericiţi că îl avem în echipă. Sper să repete lucrurile minunate pe care le-a realizat sezonul trecut, deşi cred că se poate descurca şi mai bine de atât“, a spus antrenorul italian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII