17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMinerii s-au scos cu Caracalul

Minerii s-au scos cu Caracalul

Liga a II-a

Jiul Petroşani         1
FC Caracal         0

Stadion „Jiul“, spectatori: 300.
A marcat: Dinu ’69.
Jiul: Olteanu – Bădoiu (’56, Istinie), C. Dinu, V. Stancu, Roiu (’79, Vădrariu) – Răduţoiu, M. Gheorghe, Drăghici, Boboc – Câmpeanu (’72, Antohi), Apetri. Antrenor: Gheorghe Poenaru.
FC Caracal: Zdrâncă – Săvulescu, Ignat, Militaru – Bertea, Stemat (’46, Şerban), Firţulescu, Găman, Vârlan – Aria, C. Rădulescu (’75, Bobonete). Antrenor: Nicolae Ungureanu.
Au arbitrat: V. Igna – F. Damaschin, G. Dan.

„În cel mult două etape o să recuperăm handicapul de puncte cu care am pornit în Liga a doua“, afirma înainte de startul sezonului managerul general al grupării din Valea Jiului, Ioan Sdrobiş. Şi Jiul este foarte aproape de a-şi atinge obiectivul de început, chiar dacă pare că nu s-a obişnuit să joace la matineu. „Minerii“ au obţinut cu greu cele trei puncte în faţa celor de la FC Caracal, formaţie care, cu puţin curaj, ar fi pus probleme mari. Echipa coordonată de Gheorghe Poenaru s-a năpustit încă din primul minut spre poarta oaspeţilor, iar în minutul cinci a dat şi primul avertisment, însă golul înscris de Gabriel Apetri, după o lovitură liberă, a fost anulat pe motiv de ofsaid. Acelaşi Apetri a avut o mare ocazie de a deschide scorul în minutul 31, dar portarul Zdrâncă a fost la post. Singura ocazie notabilă a elevilor lui Nae Ungureanu, în prima parte a jocului, s-a consumat pe finalul reprizei, când Aria, primind o minge în careu, a şutat defectuos.
Imediat după reluare, oaspeţii au fost cei care au trecut la conducerea jocului, iar Bertea a expediat o „bombă“ de la 35 de metri care a trecut puţin pe lângă stâlpul din dreapta lui Olteanu (’60). Cei care aveau să înscrie au fost însă „minerii“, nouă minute mai târziu. Apetri a centrat din corner, iar Ciprian Dinu a reluat cu capul în gol. Jucătorii caracaleni au ieşit în atac şi au avut controlul total asupra jocului minute bune, trecându-şi în cont şi o „transversală“, la şutul din lovitură liberă a lui Militaru (’83).
Finalul i-a găsit în atac pe „mineri“, însă mult doritul gol doi nu a venit, spre nemulţumirea fanilor din tribune, care au fost nevoiţi să se mulţumească doar cu rezultatul, nu şi cu evoluţia favoriţilor.
“Am reuşit să recuperăm, în două etape, patru puncte. Echipa a jucat crispat din cauza presiunii rezultatului şi acest lucru şi-a pus amprenta pe starea emoţională şi psihică a jucătorilor mei. Am înţeles că anularea golului nostru a fost corectă. Dacă golul ar fi fost validat, în situaţia că ar fi fost marcat în condiţii regulamentare, alta ar fi fost evoluţia jocului. Am fi deschis scorul mult mai repede şi adversarii noştri ar fi fost obligaţi să iasă la atac. În meciul de marţi, din Cupă, vreau să-i folosesc pe jucătorii care nu au evoluat astăzi (sâmbătă – n.r.). În lotul nostru mai sunt fotbalişti care au nevoie de meciuri. Mai bun prilej decât Cupa României cred că nu puteam găsi. Dar şi în aceste condiţii noi ne dorim să mergem mai departe”, a afirmat la finalul partidei antrenorul Jiului, Gheorghe Poenaru.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS