24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPrietenie pe muchie de cuţit

Prietenie pe muchie de cuţit

Pandurii – Gloria Buzău
Stadion
„Municipal“, astăzi, ora 18.00 (Telesport)
Formaţii probabile:
Pandurii:
Guso – Mândrean, Rus, Chibulcutean, Djapka – Vasilache, Stângă, Păcurar, Iordache – L. Mihai, Stromajer. Antrenor: Eugen Neagoe.
Gloria: Barbu – Doicaru, Tudose, Vlaicu, Gheorghiţă – Paleacu, Cl. Ionescu, Şuleap, Eze – Simion, Ioviţă. Antrenor: Ştefan Stoica
Vor arbitra: T. Crăciunescu – M. Savaniu, G. Szabo.
Programul etapei: mâine: UTA – Poli Timişoara (ora 17.00, Naţional TV), Poli Iaşi – Farul (ora 19.00, Telesport), Rapid – „U“ Craiova (ora 20.30, Kanal D), Dinamo – Gloria Bistriţa (ora 20.45, Antena 1); duminică: FC Vaslui – Oţelul (ora 17.00, TVR 1), Unirea Urziceni – Steaua (ora 17.00, Naţional TV), Dacia Mioveni – „U“ Cluj (ora 18.30, Telesport), CFR Cluj – Ceahlăul (ora 20.30, Kanal D).

Gruparea gorjeană are un procentaj de 100 la sută în meciurile de pe teren propriu în acest sezon, reuşind şase puncte din tot atâtea posibile fără să primească gol pe „Municipal“. Gloria Buzău, adversarul de astăzi al „pandurilor“, a făcut figuraţie în deplasare, pierzând de fiecare dată la scor, însă nou-promovata nu trebuie luată la preţ de matineu de elevii lui Neagoe. Pandurii şi Gloria Buzău nu s-au mai întâlnit vreodată pe scena primei divizii, însă cei doi tehnicieni, Eugen Neagoe şi Ştefan Stoica, s-au înfruntat anul trecut în remiza 2-2 de la Caracal, „Geană“ de pe banca „pandurilor“, iar Stoica din postura de antrenor principal al Universităţii Craiova. Buni prieteni, cei doi antrenori vor uita pe parcursul jocului de relaţiile de amiciţie şi vor încerca să câştige punctele puse în joc. „Îl cunosc foarte bine pe Fane Stoica, am fost colegi foarte mult timp, suntem şi prieteni, de la 12 ani am fost împreună, am şi debutat în acelaşi an la Universitatea Craiova. Am rămas prieteni, dar prietenia este în afara muncii noastre pe care o facem chiar dacă ne întâlnim şi mai stăm de vorbă. Vineri (astăzi – n.r.) vom fi adversari şi este normal ca şi el să-şi dorească mai mult pentru echipa lui. Mi se pare normal ca şi eu să-mi doresc să câştigăm. Sunt trei puncte foarte importante şi trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să dăm dovadă că suntem o echipă serioasă, o echipă de profesionişti care face lucruri bune în teren. Şi după meci voi rămâne prieten cu el, indiferent de rezultat. Nimic nu are nici o legătură cu ce va fi vineri“, a spus Neagoe.

Stromajer, în primul unsprezece

Antrenorul gazdelor, Eugen Neagoe, nu poate conta pe serviciile lui Adi Popescu, indisponibil o perioadă mai lungă, şi Vancea, accidentat în meciul cu Universitatea Craiova. De asemenea, Piţurcă este incert după întinderea suferită în amicalul cu Energia Rovinari, locul lui în primul unsprezece fiind luat, în premieră, de slovenul Stromajer, autorul golului doi cu Universitatea Craiova. În formula de start va reapărea, probabil, fundaşul Alin Rus, recuperat după accidentarea din prima etapă de la Cluj. „Rus a intrat în programul normal de pregătire. Nu am vrut să-l forţez cu Craiova, dar cu siguranţă va fi în lotul de 18 pentru acest meci“, a spus Neagoe. Brazilienii Jackson şi Edmilson mai au nevoie de o perioadă de acomodare şi nu intră, deocamdată, în vederile lui Neagoe pentru primul unsprezece. „Brazilienii sunt jucători foarte talentaţi, dar trebuie să avem răbdare mai mare decât cu ceilalţi pentru că este prima dată când sunt plecaţi din ţară. Jackson a avut o  evoluţie destul de bună cu Rovinari, Edmilson a fost puţin obosit, dar eu sper ca ei să se integreze mult mai repede decât au făcut-o alţi brazilieni pe la alte echipe“, a afirmat „Geană“. „Pandurii“ au efectuat miercuri seară un joc-şcoală pe „Municipal“ cu porţile închise, discreţia fiind garantată de un contingent de jandarmi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII