14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMilan înfruntă Sevilla

Milan înfruntă Sevilla

AC Milan, câştigătoarea Ligii Campionilor din acest an, va înfrunta, astăzi, la Monaco, pe stadionul „Luis al II-lea“, deţinătoarea Cupei UEFA, FC Sevilla, miza fiind Supercupa Europei. Spaniolii vor avea în faţă singura echipă care a reuşit să-şi adjudece trofeul de două ori consecutiv, în 1989 şi 1991, şi vor avea posibilitatea să egaleze performanţa italienilor, având în vedere că deja au triumfat o dată, în 2006. Pentru „rossoneri“, aceasta este a şaptea participare la Supercupa Europei, gruparea de pe „San Siro“ aflându-se la egalitate cu FC Barcelona din acest punct de vedere. Ultima apariţie a lui Milan la Monaco a fost consemnată în 2003, elevii lui Carlo Ancelotti învingând atunci pe portughezii de la FC Porto (1-0).
Principala „armă“ pe care se bazează milanezii în partida de astăzi cu Sevilla va fi atacantul Filippo Inzaghi, un specialist al golurilor marcate în finale. „Sevilla este o echipă cu adevărat bună, cu un joc consistent. Noi vrem totuşi să începem acest sezon cu dreptul şi sperăm să ducem cupa acasă. Ei au câştigat toate finalele pe care le-au jucat în ultimii ani. Poate a venit momentul să piardă una“, a declarat cel supranumit „Superpippo“.

Spaniolii, cu gândul la Puerta

Sevilla speră să repete isprava de anul trecut, când a învins categoric pe FC Barcelona, cu 3-0, aceasta fiind şi cea mai clară victorie înregistrată în Supercupa Europei începând din 1998.
Din păcate pentru spanioli, atmosfera din cadrul echipei nu este tocmai bună, după decesul fundaşului Antonio Puerta (22 de ani). Acesta a acordat vineri, cu o zi înainte să aibă loc tragicul eveniment din meciul cu Getafe, un interviu pentru site-ul oficial al UEFA. „Nu-mi imaginam când am venit la Sevilla că voi putea câştiga cinci trofee în doi ani. Sper să ne mai trecem în palmares încă unul la Monaco. Milan este o echipă foarte puternică, dar presiunea va apăsa mai mult asupra adversarului nostru. Pentru noi nu ar fi nici o tragedie dacă am pierde. Ei vor fi însă obligaţi să câştige“, spunea Puerta.
Partida de pe stadionul „Luis al II-lea“ va fi arbitrată de austriacul Konrad Plautz, care va fi ajutat la cele două linii de compatrioţii săi Egon Bereuter şi Markus Mayr.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU