17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Stîngă reloaded

Din cei aproape 20 de tehnicieni străini pe care conducătorii Ştiinţei susţineau că-i au în vedere a fost ales „olandezul“ Ovidiu Stîngă.

Zbaterile din ultimele zile ale conducătorilor Universităţii Craiova au luat sfârşit marţi seară, când a fost rezolvată problema stringentă a antrenorului principal. După ce s-a spus că noul tehnician va fi străin şi au fost vehiculate fel de fel de nume sonore, dintr-o listă cu aproape 20 de antrenori gata să preia Ştiinţa şi să o scoată din criză, s-a găsit şi soluţia, un „olandez“: Ovidiu Stîngă. Decizia a aparţinut Consiliului Director, după cum a precizat patronul echipei, însă, la aproape o oră de la anunţul oficial, managerul general Ilie Balaci, membru în CD şi omul numărul unu al clubului, cum l-a declarat finanţatorul, avea să afirme pentru un cotidian central de sport că nu are idee de numirea lui Stîngă. Dar acest lucru contează mai puţin, important este ca Ovidiu să aibă mai mult succes la Universitatea decât sezonul trecut, când a fost demis după etapa a noua, în urma acelui 0-2 de acasă cu Oţelul, Stîngă având până atunci la activ o victorie şi trei egaluri. După ce a precizat că variantele Napoli, Landi şi Matzourakis au căzut şi s-a plâns de faptul că l-a ratat pe cehul Vlastimil Petrzela, care a preferat în locul Ştiinţei naţionala Azerbaidjanului şi pe Neftchi Baku, patronul grupării alb-albastre a explicat ieri motivul pentru care l-a ales pe Ovidiu Stîngă. „În acest moment, este cea mai bună soluţie pentru Universitatea Craiova. Ovidiu cunoaşte foarte bine lotul, a fost tot timpul lângă echipă, chiar şi când nu mai era antrenor. Am încredere că Stîngă poate să aducă echipa pe un drum bun şi primul pas poate fi chiar în Giuleşti, unde anul trecut am reuşit un 1-1 cu el antrenor-jucător. Nu a avut prea mult succes în Liga I, dar s-a confruntat şi cu tot felul de greutăţi: a avut jucători accidentaţi, un început de campionat dificil, numai cu derbiuri, şi nici nu-i avea la dispoziţie pe Costea, Wobay, Tănasă şi Prepeliţă şi nici pe Ciucă, acesta fiind accidentat întreg turul sezonului trecut“, a afirmat finanţatorul formaţiei oltene.

Stoica şi Gărgălie, reprimiţi în lot

Imediat după numirea lui Ovidiu Stîngă în funcţia de principal, în lotul primei echipe au fost reprimiţi ceilalţi doi ţapi ispăşitori despre care patronul afirmase în repetate rânduri că nu vrea să mai audă până la sfârşitul contractului. Dorel Stoica şi Constantin Gărgălie s-au alăturat ieri lui Dina şi Săceanu, iertaţi cu câteva zile înainte de finanţator, şi celorlalţi alb-albaştri care pregătesc meciul de sâmbătă cu Rapid, totul ca o primă condiţie pusă de Stîngă. „Ovidiu a mai învăţat din greşelile lui şi ale altora şi a acumulat experienţă. Eu am mare încredere în el şi am decis să-i satisfac prima solicitare, de a-i readuce în lot pe Stoica şi Gărgălie, chiar dacă mă hotărâsem să nu-i mai primesc niciodată“, a motivat patronul. „Olandezul“ a condus aseară singurul antrenament al zilei, avându-i la dispoziţie pe toţi componenţii lotului. Delegaţia Ştiinţei va părăsi Bănia mâine la prânz, urmând să se cazeze în Bucureşti la hotelul lui Mitică Dragomir, Crystal Palace.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

32 COMENTARII