11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGane crede într-o surpriză în Giuleşti

Gane crede într-o surpriză în Giuleşti

Fostul coechipier al actualului antrenor al oltenilor afirmă că meciul cu Rapid este un fel de examen pentru Universitatea, care ar trebui să fie trecut cu bine.

Printre jucătorii Universităţii care au evoluat şi la Rapid se află şi Ionel Tersinio Gane, asta petrecându-se în sezonul 2004/2005: după doar cinci meciuri la Craiova (tur), Jerry a ajuns în Giuleşti ( opt partide/un gol marcat).

 – Jerry, ce zici de revenirea lui Ovidiu Stîngă la Universitatea?
 – Este oltean, a repromovat echipa în prima ligă, are principii corecte… Cu alte cuvinte, cred că a fost o alegere bună, mai ales că Ovidiu cunoaşte jucătorii, ştie campionatul românesc. Stîngă este iarăşi de admirat pentru faptul că a acceptat revenirea la Ştiinţa într-un moment critic pentru echipă. Aş vrea să fac o precizare: trebuie ca toată lumea, inclusiv suporterii şi mass-media, să fie alături de Universitatea, să nu se creadă că Ovidiu ar putea avea soluţii miraculoase peste noapte.
 – Voi – adică Stîngă, Craioveanu, tu şi ceilalţi jucători ai Ştiinţei de după ’90 – i-aţi „executat“ pe rapidişti, la ei acasă (3-5, noiembrie 1994). Ar putea acum Bornescu şi ceilalţi să repete isprava voastră?
 – Datele problemei sunt diferite acum. Rapid este o echipă neînvinsă în primele cinci etape, pe când Craiova, surprinzător, are un bilanţ negativ în acest început de campionat. Am fost plecat prin Spania o perioadă, n-am văzut toate meciurile Universităţii, dar pretind că locul 14, pe care-l ocupă în prezent Ştiinţa, nu este adevărat, ca să zic aşa. Categoric, alta-i valoarea Craiovei! Vorbind despre derbiul din Giuleşti din această sâmbătă: este o partidă grea. Eu am însă încredere…
 – Adică?
 – Ştiinţa este în stare să producă surpriza! Exact în urmă cu un an, la sfârşitul lunii august 2006, Craiova, cu Ovidiu Stîngă în teren, dar şi pe post de antrenor, era cât pe aci să bată Rapidul lui Răzvan Lucescu chiar în Giuleşti! Atunci a fost 1-1, acum de ce n-am fi în stare să-i aplicăm o lecţie oltenească italianului Bergodi?! Dacă oltenii lui Ovidiu vor juca la adevărata valoare, dacă mentalitatea oltenească va fi iarăşi „prezentă“ la echipa noastră, cred că nu putem fi învinşi de Rapid. Eu ştiu ce înseamnă spiritul Craiovei, aşa că trebuie să fie reînviat. Iar tu, jucător care îmbraci culorile sfinte ale Universităţii şi care îl ai alături de tine pe marele Ilie Balaci, ar fi o ruşine să nu te autodepăşeşti. Meciul din Giuleşti este un fel de examen pentru Ştiinţa, care, cum spuneam, trebuie trecut cu bine de olteni. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU