8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportArgint pentru spadasinele române

Argint pentru spadasinele române

Echipa feminină de spadă a României a pierdut la o singură tuşă titlul de campioană mondială universitară, fiind învinsă miercuri seară, în finala competiţiei de la Bangkok (Thailanda), de Ucraina, scor 35-34.

Tricolorele au obţinut astfel medalia de argint, după ce în întrecerea individuală au avut o prestaţie modestă, cea mai bună clasare fiind locul opt, ocupat de craioveanca Iuliana Măceşeanu, sportivă legitimată la Steaua Bucureşti. În drumul spre medalia de argint, echipa României, din care au făcut parte Loredana Iordăchioiu (CSM Craiova), Iuliana Măceşeanu şi Simona Alexandru (ambele de la Steaua Bucureşti), a eliminat, pe rând, Suedia (scor 45-22), Rusia (45-28) şi China (45-30).

„Fetele au tras foarte bine, dar au avut ghinion în finală. În primul meci, cu Suedia, s-au impus lejer, apoi în sferturi au trecut şi de rusoaice fără probleme, iar în semifinală au învins China, principala favorită la câştigarea concursului, formaţie care până la urmă a urcat pe podium“, a explicat ieri antrenorul Loredanei Iordăchioiu, Dumitru Popescu.

În proba individuală, spadasina din Bănie s-a clasat doar pe locul 35. Prin medalia de argint cucerită de fetele de la spadă, delegaţia României de scrimă şi-a îndeplinit obiectivul la aceste Mondiale Universitare. Spadasinele tricolore nu vor lua vacanţă după întoarcerea din Thailanda, pentru că vor începe pregătirile pentru Campionatul Mondial, care va avea loc în luna octombrie în Rusia, la Sankt-Petersburg.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU