5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPugilişti cubanezi, arestaţi

Pugilişti cubanezi, arestaţi

Poliţia braziliană a arestat doi pugilişti cubanezi care au părăsit delegaţia ţării lor în timpul Jocurilor Panamericane de la Rio de Janeiro, luna trecută. Cei doi sportivi, Erislandy Lara, de 24 de ani, şi Guillermo Rigondeaux, de 25 de ani, au fost arestaţi de agenţi ai poliţiei militare braziliene.

Luna trecută, Organizaţia Sportivă Panamericană şi-a exprimat preocuparea în ceea ce priveşte dispariţia lui Rigondeaux, dublu campion olimpic (la Atena, în 2000, şi la Sydney, în 2004) şi campion mondial în 2001, şi a lui Lara.

Preşedintele cubanez Fidel Castro a confirmat ulterior că ambii au fugit din cantonament: „Am primit vestea tristă că doi dintre cei mai prestigioşi pugilişti, Guillermo Rigondeaux Ortiz şi Erislandy Lara Santoya, nu s-au prezentat la cântar. Pur şi simplu, ei au cedat în faţa bancnotelor verzi“.

Lara şi Rigondeaux au fost arestaţi în Brazilia, la solicitarea autorităţilor cubaneze, şi au fost recunoscuţi în urma fotografiilor transmise poliţiei. Până în prezent, nici unul dintre aceşti sportivi nu a solicitat Ministerului brazilian al Justiţiei azil politic.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS