16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSport16 medalii pentru atleţii craioveni

16 medalii pentru atleţii craioveni

Atleţii din Craiova au avut o comportare foarte bună la Campionatele Naţionale, desfăşurate week-end-ul trecut pe stadionul „Dinamo“ din Bucureşti, cucerind 16 medalii.
Nouă dintre acestea au fost de aur, şase de argint şi una de bronz. CSM Craiova a obţinut 12 medalii (opt de aur şi patru de argint). „Este o performanţă peste aşteptările noastre. Mă bucură acest lucru. În mod normal, dacă nu se întâmplă ceva imprevizibil, vom avea trei reprezentante la Campionatele Mondiale de la Osaka, din luna august. Este vorba despre Claudia Ştef, Mihaela Neacşu şi Liliana Popescu, sportive care au devenit campioane naţionale“, a spus ieri Sebastian Ştef, directorul CSM Craiova. Medaliile de aur pentru CSM au fost aduse de Claudia Ştef (20 km marş), Ileana Brânduşoiu (disc), Liliana Popescu (1.500 m), Mihaela Neacşu (800 m), echipa feminină de marş (Ştef, Banciu, C. Neacşu), Ionuţ Vădeanu (400 m garduri), Marius Ionescu (10.000 m) şi Cosmin Sorescu (ciocan). Argintul a fost obţinut de: Liliana Popescu (800 m), Alexandru Ghinea (3.000 m obstacole) şi Diana Banciu (20 km marş) la tineret şi junioare.
CS Olimpic Craiova a obţinut patru medalii la naţională. De această dată, performeră a fost Corina Dumbrăvean, care a intrat în posesia titlului naţional la 800 m şi a ocupat locul doi la 1.500 m. Dubla campioană europeană la juniori,  Cristina Vasiloiu, a obţinut bronz la 1.500 m, urmată de colega sa Daniela Donisă. A patra medalie pentru clubul condus de Eleodor Roşca a fost de argint, obţinută de ştafeta de 4×400 m (Vasiloiu, Donisă, G. Neacşu, Bălănucă).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS