10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTiti Bîtlan mizează pe victorie cu Farul

Titi Bîtlan mizează pe victorie cu Farul

Fostul jucător al Farului şi Ştiinţei crede că oltenii îi vor bate pe „marinari“ deoarece le sunt superiori şi invită suporterii din Bănie la meci.

Constantin Bîtlan (foto), originar din Constanţa, a debutat în Divizia A la Farul, în 1959, fiind junior, apoi, la 18 ani, a fost „racolat“ de Ion Constantinescu şi transferat la Ştiinţa Craiova, unde a jucat din 1960 până în 1962. A fost obligat însă să plece la Poli Timişoara (1962-1964) deoarece Facultatea de horticultură din Craiova, unde Bîtlan era student, s-a mutat în oraşul de pe Bega. După promovarea studenţilor olteni în 1964, în Divizia A, Bîtlan a revenit la Ştiinţa şi a jucat sub culorile „alb-albastre“ până în 1972, apoi s-a transferat la concitadina Electroputere, în Valea Roşie încheindu-şi cariera de fotbalist. A fost observator federal până în această vară, când a renunţat.
Despre meciul de debut al oltenilor în Liga I în ediţia 2007-2008, Titi Bîtlan a afirmat ieri: „Cred că Universitatea va câştiga meciul cu Farul. Argumente? Alb-albaştrii sunt, în prezent, superiori „marinarilor“, echipa de la Constanţa fiind una care, deocamdată, cam bâjbâie. Ce vreau să spun? Farul a renunţat la câţiva jucători cu experienţă, cum ar fi Guriţă, Tibor Moldovan, nu şi-a găsit cadenţa. În opinia mea, Constanţa nu are forţa pentru a învinge în deplasare, mai ales pe Universitatea. Pentru olteni, o victorie cu Farul, cum spuneam posibilă, ar fi foarte importantă, le-ar ridica moralul. Tinerei echipe din Craiova îi trebuie această victorie de început, în acest sezon oltenii propunându-şi să revină în Cupele Europene. Suporterii ar trebui ca sâmbătă să fie cu toţii alături de Universitatea, astfel încât să pornim cu dreptul“.

„Baftă oltenilor in etapa a II-a!“

În ultimul meci amical al constănţenilor, Farul a fost învinsă, la Tulcea, de nou-promovata Delta, cu 3-1 (2-0). Constantin Gache a utilizat în această partidă pe următorii: Vlas – Băcilă, Şchiopu, Gheară, L. Florea – Todoran, Ben Teekloh, Voiculeţ, Gaston – Nae, Nanu. Au mai jucat: G. Curcă, Pătraşcu, I. Barbu, Maxim, L. Mihai II, Otvoş, Ciobanu, Disney.
Dr. Liviu Muja, fostul medic al Universităţii Craiova în sezonul în care oltenii au câştigat ultimul event, 1991, a declarat ieri pentru GdS: „Viaţa noastră, a celor care lucrăm în fotbal, este dificilă, adică suntem uneori navetişti. Nu pot uita că în 1990-1991, Universitatea a cucerit tot ceea ce se putea în România, campionatul la seniori, tineret şi juniori, plus Cupa României, iar eu eram medicul echipei mari. Fără modestie, dar medicul unei formaţii are şi el un rol foarte important. Acum sunt la Farul, adversara de sâmbătă a Ştiinţei. Iubesc Universitatea, sunt însă sub contract cu Farul şi vreau să spun că le doresc oltenilor numai succese în acest campionat, dar începând cu etapa a II-a!“. „Marinarii“ sosesc în Craiova vineri, urmând să se cazeze la hotelul Ema.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII