5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomâncele, în febra concursurilor

Româncele, în febra concursurilor

Paralel cu Naţionalele de gimnastică ale României, care vor avea loc la sfârşitul acestei săptămâni la Ploieşti, în Serbia, mai precis, la Belgrad, va debuta Festivalul Olimpic al Tineretului European.
Printre disciplinele acestei competiţii de anvergură, care mai este cunoscută şi sub denumirea de Mica Olimpiadă, se regăseşte şi gimnastica. La această secţiune, România va fi reprezentată de Cerasela Pătraşcu, Gabriela Drăgoi şi Andreea Acatrinei, cele trei sportive făcând parte din lotul naţional olimpic, pregătit la Deva de Nicolae Forminte.    
„Singurele obiective pe care le avem sunt ca fetele să-şi facă treaba cât mai bine şi să nu apară probleme de sănătate. Acest turneu are pentru noi mai mult valoare de pregătire“, a punctat Nicolae Forminte.

Grigore ratează Naţionalele

Din nefericire, Andreea Grigore, una dintre componentele de bază ale lotului tricolor şi una dintre sportivele care au adus victoriile echipei României la ultimul turneu de pregătire de la Civitavecchia, va rata ediţia din acest an a Naţionalelor la gimnastică. Sportiva a suferit o uşoară luxaţie la genunchi în timpul competiţiei din Italia, dar mai mult ca sigur nu va putea fi recuperată în timp util.
„Este o accidentare uşoară, doctorul recomandându-i un repaus de câteva zile. Nu vrem să o forţăm, de aceea am şi decis să nu o includem în echipa de opt fete cu care ne vom prezenta la Ploieşti“, a spus Nicolae Forminte, antrenorul lotului naţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS