10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎn grupă cu SUA, China şi Serbia

În grupă cu SUA, China şi Serbia

Organizatorii turneului final al Ligii Mondiale, de la Berlin, programat să se dispute în perioada 7-12 august, au anunţat componenţa grupelor şi programul de desfăşurare a competiţiei. Naţionala României, calificată în premieră la acest turneu, va evolua în grupa A, din care mai fac parte SUA, China şi Serbia. Cel mai puternic adversar pentru elevii lui Vlad Hagiu va fi Serbia, care a câştigat turneul semifinal de la Pescara, calificându-se la cel final de pe primul loc. Din grupa B fac parte echipele Canadei, Australiei, Germaniei şi Ungariei.
Conform programului competiţiei, în sferturile de finală ale turneului de la Berlin, echipele clasate pe primul loc în grupe vor juca încrucişat în compania celor de pe ultimul loc, iar cele clasate pe locurile doi împotriva formaţiilor de pe locurile trei. Câştigătoarele vor juca semifinalele, iar învinsele meciuri de clasament.
„Nu ne aşteptam să ne calificăm, dar am reuşit această performanţă. Cred că prin aceste victorii am dovedit că rezultatele de la Mondiale au fost un accident. Sperăm din tot sufletul să ne calificăm la Jocurile Olimpice. Pentru poloul românesc acest lucru ar însemna un nou început“, a spus jucătorul Edward Andrei.
Naţionala României s-a calificat la turneul final al Ligii Mondiale, cu patru victorii şi patru înfrângeri în cele două turnee semifinale jucate la Budapesta şi Portugalete. Câştigătoarea turneului de la Berlin va obţine calificarea directă la Jocurile Olimpice din 2008, dar şi un premiu consistent de 100.000 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU