10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNaţionala a învins campioana mondială

Naţionala a învins campioana mondială

Tricolorii au dispus de Croaţia, cu scorul de 8-6, şi visează să se califice la Jocurile Olimpice din 2008.

Naţionala de polo a României a furnizat surpriza la cel de-al doilea turneu preliminar din cadrul Ligii Mondiale, reuşind să învingă joi campioana mondială en-titre, Croaţia, cu scorul de 8-6 (2-2, 2-0, 3-2, 1-2).
Antrenorul Vlad Hagiu a declarat că jucătorii săi încep să arate că locul 11 ocupat la CM din martie a fost o greşeală.
„A fost un meci frumos, un vis pe care l-am îndeplinit împreună cu băieţii. Nu contează cine a fost cel mai bun marcator, în ochii mei a fost echipa. Au luptat, s-au ajutat, s-au încurajat, de aceea am obţinut acest rezultat excelent. Sunt fericit pentru noi, cu atât mai mult cu cât avem patru tineri în echipă, iar pe Georgescu, care este titular de obicei, nu l-am putut folosi, fiind accidentat după meciul cu Rusia. Am conştientizat cu toţii eşecul de la Mondialele de la Melbourne şi, cu modestie, vrem să ne facem treaba, să ajungem la Jocurile Olimpice. Dar nu uităm că ni s-au promis bazine de către guvern. Noi ne facem datoria!“, a spus Vlad Hagiu.

Românii au două victorii în cont

În primul meci din cadrul turneului de la Portugalete (Spania), naţionala României a câştigat în faţa Rusiei, cu scorul de 7-6. Naţionala antrenată de Vlad Hagiu a învins Rusia pentru a doua oară în faza semifinală a Ligii Mondiale, după reuşita de la primul turneu, la Budapesta, cu scorul de 9-8. Tricolorii au jucat aseară cu Ungaria (vineri, ora 19.30), iar astăzi vor întâlni Spania.
La primul turneu preliminar al Ligii Mondiale, desfăşurat la Budapesta, România a înregistrat o victorie, 9-8 cu Rusia, şi trei înfrângeri, 10-16 cu Ungaria, 7-8 cu Spania şi 11-14 cu Croaţia.

Cum se ajunge la JO

Turneul final al Ligii Mondiale este programat în capitala Germaniei, Berlin, între 7 şi 12 august, din fiecare turneu preliminar urmând să se califice primele două clasate. Europa, care organizează două grupe preliminare, are astfel patru locuri calificante la turneul final de la Berlin, dar unul este ocupat deja de Germania, în calitate de ţară organizatoare.
Câştigătoarea Ligii Mondiale va obţine calificarea directă la Jocurile Olimpice de la Beijing. Dacă una dintre echipele care au ocupat podiumul Campionatului Mondial din 2007, calificate şi ele la JO, Croaţia, Ungaria sau Spania, câştigă şi Liga Mondială, va obţine „biletul“ pentru Beijing următoarea clasată la turneul final de la Berlin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS