17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHingis, trimisă acasă de Granville

Hingis, trimisă acasă de Granville

Prima mare surpriză a probei de simplu din cadrul turneului de la Wimbledon a fost eliminarea elveţienei, în turul trei.

Eliminarea Martinei Hingis (foto) a fost principalul eveniment consemnat în turul al treilea al turneului de la Wimbledon. Elveţiana, fostă numărul unu mondial, a fost trimisă acasă de o jucătoare mai slab cotată, americana Laura Granville, ocupantă a locului 77 în ierarhia WTA. Granville s-a impus în două seturi, cu 6-4, 6-2, după o oră şi şase minute de joc. Hingis, cap de serie numărul 9 la Wimbledon, a fost de nerecunoscut, comiţând 16 erori neforţate şi având un serviciu slab.
„Nu mi-a mers nimic cum trebuie. În schimb, adversara mea a prins o zi foarte bună“, a spus Hingis, după meci.
Şi anul trecut, elveţiana a părăsit turneul londonez în turul al treilea. În schimb, americana Granville şi-a egalat cea mai bună performanţă la Wimbledon, ajungând în faza optimilor, unde mai fusese în 2002. Granville o va avea ca adversară pe olandeza Michaela Krajicek, cap de serie numărul 31, învingătoare cu 7-6(8), 6-7(5), 6-2, în faţa Annei Chakvetadze din Rusia, a opta favorită. Krajicek are numai 18 ani şi deja a făcut un salt important faţă de prestaţia ei de anul trecut de la Wimbledon, când a fost eliminată încă din primul tur.

Henin şi Serena Williams, fără probleme

Belgiana Justine Henin, principala favorită a turneului de la Wimbledon, a reuşit să acceadă fără probleme în faza optimilor de finală. În turul al treilea, Henin a întâlnit-o pe rusoaica Elena Vesnina, pe care a învins-o în două seturi, cu scorul de 6-1, 6-3, la capătul unei partide care a durat numai 52 de minute. Henin va avea o adversară foarte experimentată în optimi, este vorba de elveţiana Patty Schnyder, cap de serie numărul 15, care a trecut, cu 6-4, 3-6, 8-6, de ucraineana Alona Bondarenko (nr.24). Schnyder (28 de ani), deşi este la a 12-a participare la Wimbledon, nu a depăşit niciodată faza optimilor de finală.
Americana Serena Williams a încheiat foarte repede conturile cu Milagros Sequera din Venezuela, pe care a învins-o cu 6-1, 6-0, după numai 42 de minute de joc. Serena i-a servit adversarei sale şase aşi şi a jucat fără să comită aproape nici o greşeală. Oricum, pentru Sequera, faptul că a ajuns în turul trei a reprezentat o performanţă. În optimi, cea mai mică dintre surorile Williams va avea o misiune dificilă, urmând să o întâlnească pe Jelena Jankovic din Serbia, cap de serie numărul 3, învingătoare cu  5-7, 7-6 (4), 6-2, în faţa jucătoarei Lucie Safarova (Cehia).
Alte rezultate consemnate în turul al treilea: Marion Bartoli (Franţa, nr.18) – Shahar Peer (Israel, nr.16) 6-3, 6-2, Daniela Hantuchova (Slovacia, nr.10) – Katarina Srebotnik (Slovenia, nr. 19) 2-6, 6-3, 6-4.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS