10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii încep seria amicalelor

Pandurii încep seria amicalelor

Gorjenii întâlnesc astăzi, de la ora 17.00, pe azerii de la PFC Neftchi, în primul meci al stagiului austriac.

Echipa Pandurii Târgu Jiu a ajuns joi seară la Kaprun, locul celui de-al doilea cantonament al verii, iar ieri a efectuat două antrenamente, porţia zilnică pe durata acestui stagiu de pregătire. Doar în zilele în care sunt programate jocuri de verificare, Neagoe îşi supune jucătorii la o singură şedinţă tehnică. Gorjenii sunt cazaţi la hotelul de patru stele „Antonious“, din Kaprun, una dintre cele mai renumite staţiuni alpine din Europa, unde o cameră costă în această perioadă de extrasezon 80 de euro. Kaprun este situată la poalele gheţarului Kitzsteinhorn (3.203 m), locul împătimiţilor de schi, în împrejurimile staţiunii fiind amenajate peste 130 km de pârtii. Oltenii au la dispoziţie patru terenuri cu iarbă naturală şi unul sintetic, precum şi o sală de forţă. „Avem toate condiţiile. O să facem două antrenamente pe zi, unul dimineaţa la 10.30 şi al doilea după-amiază, la 17.00. Astăzi (ieri -n.r.) am efectuat de dimineaţă un antrenament uşor pentru că băieţii erau obosiţi de pe drum“, a declarat antrenorul Neagoe.

Astăzi, primul meci

Echipa lui Neagoe dispută astăzi, de la ora 17.00, primul amical în cantonamentul de la Kaprun, în compania azerilor de la PFC Neftchi. În schimb, amicalul cu Apoel Nicosia programat pe 2 iulie a fost anulat pentru că gruparea cipriotă şi-a schimbat programul şi va părăsi duminică staţiunea austriacă. Pandurii vor juca totuşi un amical pe 2 iulie cu Wacker Burghausen, o echipă din liga a doua germană, miercuri, 4 iulie cu gruparea din Lituania, Zalgiris Vilnius, iar pe 7 iulie cu austriecii de la Admira Wacker. Programul amicalelor de la Kaprun a fost modificat şi din cauza echipei Steaua Bucureşti, care, o dată cu numirea lui Gheorghe Hagi pe banca tehnică, a renunţat la majoritatea adversarilor aleşi de Olăroiu. „Programul e flexibil, se modifică de la o zi la alta. Sunt echipe care-şi schimbă locul de cantonament, nu depinde de noi“, a spus Neagoe. În perioada 7-12 iulie, Geană doreşte să mai perfecteze trei jocuri amicale, iar adversarii vor fi aleşi în zilele următoare.

Neagoe aşteaptă şapte străini

Jucătorii ceruţi de tehnicianul Neagoe conducerii echipei Pandurii, care să completeze posturile deficitare, sunt aşteptaţi până luni la Kaprun. Deja a sosit în România brazilianul Gabriel Silva, acesta alăturându-se astăzi lotului împreună cu Vătavu. Mândrean, care a susţinut licenţa în ultimele zile şi nu a plecat cu lotul în Austria, este deja la Kaprun. „Aşteptăm patru străini duminică şi luni şi o să mai vină trei jucători pe posturile deficitare. Avem timp şi jocuri să-i verificăm pe toţi“, a anunţat Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS