15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎncă un titlu pentru Gică Popescu

Încă un titlu pentru Gică Popescu

„GP“ Craiova a obţinut titlul de campioană naţională şi la Juniori B, după ce acum două săptămâni Juniorii C reuşiseră o performanţă identică.

Trupa lui Paul Răducan a câştigat ultima partidă susţinută la Campionatul Naţional de Fotbal Juniori B, în faţa echipei FCM Reşiţa, cu scorul de 5-2, după ce la pauză scorul a fost egal, 1-1. Cum Dinamo, contracandidata la titlu, nu a reuşit decât o victorie la limită, 2-1 cu FC Bihor, echipa GP Craiova s-a clasat în final pe primul loc, graţie golaverajului mai bun. Echipa craioveană a jucat în formula: Pena – Cioinac, S. Mladen, Sava, Pop – Goge, Crişan, Buţă, Filip – A. Mladen, Stoian. Au mai jucat: Lişu, Ştefănoaica, Ciuce, Lăpădat, Duţă.

Mutare inspirată

Craiovenii aveau emoţii înaintea disputei de ieri, după ce în meciul direct cu Dinamo (scor 1-1) fuseseră nedreptăţiţi, arbitrajul fiind favorabil bucureştenilor. Din fericire, temerile oltenilor nu s-au adeverit şi ambele meciuri s-au jucat pe teren, GP reuşind să pună mâna pe cele mai strălucitoare medalii. Craiovenii au marcat primii, prin Goge, apoi, în ultimul minut al primei reprize, au fost egalaţi. După pauză, antrenorul Paul Răducan a schimbat sistemul, trecând în 3-5-2, iar rezultatele s-au văzut. „Repriza a doua am dominat clar şi, dacă marcam de zece ori, nu se supăra nimeni“, a spus Răducan. Încă un gol marcat de Goge şi alte trei reuşite semnate de Ciuce, Crişan şi Buţă au făcut ca GP Craiova să obţină o victorie lejeră, care le-a adus titlul naţional.

Pena şi Stoian, cei mai buni

„Acest titlu încununează munca de un an a acestor jucători, a mea ca antrenor, dar şi a celor care au susţinut activitatea la Şcoala de fotbal Gică Popescu. Mă bucur că am reuşit să ajungem aici şi sperăm să continuăm cu astfel de rezultate bune“, a mai spus antrenorul Paul Răducan. În afara cupei şi a medaliilor, juniorii craioveni au primit tricourile de campioni, medalii, zece mingi Adidas originale, dar şi un rând de echipament din partea lui Gică Popescu. De asemenea, acesta îi va premia financiar pe juniori. În plus, doi dintre jucătorii echipei oltene au fost recompensaţi pentru jocurile bune făcute la turneul final, desfăşurat la Complexul Sportiv Dinamo. Pena a primit titlul de cel mai bun portar, iar Stoian a fost desemnat cel mai bun jucător.

Cu nepoţii după performanţe

În echipa care a reuşit ieri să câştige titlul naţional se găsesc şi doi dintre nepoţii lui Gică Popescu. Sebastian Mladen este fundaş central, iar Andrei Mladen joacă atacant. Antrenorul Paul Răducan ne-a asigurat însă că ei nu joacă pe pile, ci sunt juniori valoroşi. „Andrei este un atacant de viitor, iar Sebastian este titular la echipa naţională de juniori“, a spus Răducan. De altfel, din echipa campioană alţi şase jucători sunt chemaţi frecvent la acţiunile lotului naţional Under 17. Este vorba de Pena, Stoian, Cioinac, Goge, Filip şi Sava. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII