6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSalvaţi de clopoţel

Salvaţi de clopoţel

Universitatea trage de timp pentru un miliard de lei vechi, în timp ce patronul numără milioanele de euro din bugetul echipei.

FC Universitatea Craiova a scăpat pentru moment de explicaţiile pe care trebuie să le dea membrilor comisiilor din cadrul FRF, în cazul litigiului pe care îl are cu CSS Universitatea Craiova. După cum se ştie, CSSU a făcut memoriu la Comisia de Apel a FRF şi a solicitat ca indemnizaţia de formare-promovare pentru juniorii Valerică Găman, Gabriel Ionescu, Adrian Păpălă, Eduard Enciu şi Florin Anghel să îi fie plătită după noul regulament, nu după cel vechi, aşa cum stabilise iniţial Comisia pentru Statutul Jucătorului.
„Am avut termen pe 15 mai şi s-a amânat. Şi în aceste zile trebuia să ne judecăm, dar doi dintre membrii comisiei au fost implicaţi direct în organizarea turneelor finale la juniori. Aşteptăm să vedem când avem următorul termen, dar sunt convins că vom câştiga, chiar dacă acest lucru se va întâmpla şi după vacanţa de vară. Deja avem un prim semnal că oficialii FRF şi-au dat seama că s-a făcut o greşeală când s-a hotărât să primim indemnizaţia respectivă după vechiul regulament, care nu mai este în vigoare, în condiţiile în care, în cazul juniorului Florin Anghel, care s-a judecat separat, am primit grila de formare-promovare după noul regulament“, a declarat, ieri, Alexandru Teuţan, directorul CSS Universitatea Craiova.
În cazul în care s-ar menţine decizia dată iniţial de CSJ, CSSU Craiova ar pierde aproximativ un miliard de lei, bani care ar rămâne în contul lui Adrian Mititelu. Vechiul regulament prevede o indemnizaţie de 6.000 de dolari pentru un jucător, care înseamnă aproximativ 700 de milioane de lei vechi la cursul actual, pentru cei cinci juniori, în timp ce după noua lege dreptul de formare şi promovare pentru un jucător este cotat la 360 de milioane de lei vechi, rezultând un total de 1,8 miliarde de lei vechi.

Oltenii au ajuns în Austria

După perioada de acumulări fizice, jucătorii Ştiinţei vor intra de astăzi în ultima etapă a pregătirilor, cea în care vor fi puse la punct detaliile tehnico-tactice. Oltenii au sosit aseară în Austria, stabilindu-şi cartierul general la Lutzmannsburg, unde, până pe 13 iulie, vor susţine nouă partide de verificare. Astăzi, jucătorii vor efectua primele antrenamente, programul fiind mult mai lejer decât cel de care au avut parte la Sinaia. În aşteptarea primilor adversari, care vor avea darul de a-i încălzi pe juveţi, antrenorul Florin Cioroianu le-a pregătit elevilor săi câte două şedinţe zilnice de pregătire, în care accentul se va pune pe lucrul cu mingea.
Seria amicalelor Universităţii va începe pe 30 iunie, adversarii fiind modeşti. Până pe 5 iulie, alb-albaştrii vor întâlni în fiecare zi câte o formaţie slab cotată: trei din liga a III-a austriacă, două din eşalonul secund şi una din liga a II-a ucraineană. De pe 7 iulie, craiovenii îşi vor măsura forţele cu echipe mult mai bune, în afara disputei cu Sopron, o echipă de pluton în campionatul ungar, adversarele Ştiinţei, Levski Sofia şi Wisla Cracovia, putându-i arăta lui Cioroianu care este adevăratul potenţial al elevilor săi. Toate aceste partide vor începe de la ora 19.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

28 COMENTARII