10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHuliganii, la muncă în folosul comunităţii

Huliganii, la muncă în folosul comunităţii

Propunerea legislativă a deputatului PRM Dumitru Dragomir privind combaterea violenţei pe stadioane a trecut la limită, luni, de Senat, primind 69 de voturi „pentru“, exact de câte avea nevoie pentru a fi votată. Proiectul oficialului LPF mai are de trecut un hop, urmând să fie supus la vot în Camera Deputaţilor.
Dragomir a propus ca persoanele care comit fapte penale la astfel de evenimente să fie interzise pe stadion de la trei luni la trei ani. Suporterii care comit acte de violenţă vor fi sancţionaţi cu amenzi de la 500 la 1.500 lei sau cu prestarea a 100 – 300 de ore de muncă în folosul comunităţii. Conducătorii de cluburi sau oficialii acestora, care incită suporterii în public, prin mass-media, la acte de violenţă, sunt sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 3.000 şi 10.000 de lei.
În plus, pentru utilizarea într-o bază sportivă a artificiilor, torţelor, petardelor, materialelor incendiare sau fumigene se prevede pedeapsa cu închisoarea, de până la patru ani, pedeapsa putând fi prelungită în cazul vătămării unor persoane fizice sau a suspendării partidei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII