24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDeparte de familii

Departe de familii

Doar două zile au avut la dispoziţie fotbaliştii Universităţii pentru a-şi trage sufletul după stagiul epuizant de la Sinaia, de ieri aceştia intrând în ultima etapă a pregătirilor pentru noul sezon. Alb-albaştrii s-au prezentat la ora 11.00 la cantonamentul din Lunca Jiului, antrenorul Florin Cioroianu programând un ultim antrenament înainte de plecarea spre Austria, unul lejer, în care jucătorii au făcut cunoştinţă şi cu mingea.
Într-o postură inedită s-a aflat Ionuţ Luţu, care a venit la cantonament însoţit de fiica sa, Patricia. Cei doi s-au fotografiat, apoi şi-au luat „La revedere!“, Luţu alăturându-se celorlalţi juveţi.
Oltenii nu şi-au pierdut optimismul, fiind convinşi că la terminarea pregătirilor vor atinge forma maximă necesară unui start bun de sezon şi unui campionat la finalul căruia Ştiinţa să-şi atingă obiectivul: un loc de cupele europene. „Greul a trecut“, a spus ieri Săceanu, făcând referire la perioada de pregătire fizică de la Sinaia. „De acum încolo, antrenamentele vor fi o plăcere. Cu mingea e altfel. Noi trebuie să ne pregătim însă cât putem de bine şi în această ultimă perioadă pentru a începe campionatul aşa cum ne dorim“, a mai spus mijlocaşul craiovean, care speră ca în Austria să scape de temperaturile ridicate care i-au chinuit în ţară.

Tănasă este realist

Atacantul adus de la FC Argeş, Ciprian Tănasă, s-a integrat fără probleme la noua sa echipă, unde nu îi este frică de concurenţă. „Sunt nişte băieţi de treabă la Craiova. Mă înţeleg foarte bine cu toţi. Am trecut peste perioada de acumulări fizice, iar acum ne pregătim de amicale. Nu-mi este teamă de concurenţă, aceasta este benefică. Cine va fi mai în formă va juca, important este să ne ajutăm unii pe alţii şi să avem rezultate“, a spus Tănasă.
În privinţa obiectivului echipei, fostul piteştean a lăsat să se înţeleagă că faptele sunt importante, nu vorbele: „Important este să jucăm bine şi vom vedea la final. Personal, îmi doresc să câştigăm toate meciurile. Trebuie să fim însă realişti şi să demonstrăm pe teren că avem valoare, nu doar să vorbim. Obiectivul este ocuparea unui loc de cupele europene, dar pentru asta ne vom bate cu echipe precum Dinamo, Steaua, Rapid, Timişoara sau CFR Cluj, dar nici ceilalţi adversari nu sunt de neglijat“.
Oltenii au părăsit Bănia ieri după-amiază, aseară înnoptând la Timişoara, la hotelul Best Western Ambassador. Astăzi, delegaţia Ştiinţei îşi va continua drumul spre Austria, destinaţia finală fiind Oberpullendorf, hotelul de patru stele Kurz urmând să fie gazda alb-albaştrilor până pe 13 iulie. Universitatea va disputa nouă meciuri de verificare.

25 de jucători pentru Austria

Lotul pe care antrenorul Florin Cioroianu se va baza în cantonamentul din Austria este format din 25 de jucători: Bornescu, Bănică, Dănănae, Ciucă, Stoica, Mitchell, Gărgălie, Velcovici, Curteanu, Dilevski, Gârla, Săceanu, Rose, I. Găman, Prepeliţă, Luţu, Pârvu, Dina, Wobay, Fl. Costea, Tănasă, Baird, Stoianof, Bărboianu şi Gângioveanu, ultimii doi fiind aduşi de la formaţia-satelit. Prezenţa lor în lotul echipei mari nu este o premieră, ambii pregătindu-se cu Ştiinţa şi în perioada Fane Stoica. După ce s-a ratat calificarea la turneul final de juniori A, Cioroianu le-a dat liber tinerilor alb-albaştri, preferând să plece la Sinaia doar cu componenţii primei echipe, dar în Austria a decis să le ofere o şansă lui Bărboianu şi Gângioveanu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII